MAMBricolaj frânează la T3 și își înjumătățește profitul la 9 luni

MAMBricolaj frânează la T3 și își înjumătățește profitul la 9 luni

Cristian Gavan, fondator MAM Bricolaj

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 nov 2022

Companie din domeniul comercializării materialelor de construcții listată anul trecut, MAM Bricolaj înregistrează un declin de 5,16% al câștigului pretaxare EBITDA din primele 3 trimestre, la 2,02 milioane lei, de la 2,13 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

MAM Bricolaj (MAM) a realizat în primele 9 luni venituri totale din exploatare de 41,52 milioane lei, în creștere cu 6,92% față de cele de 38,83 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

„Perioada dificilă actuală, în care criza energiei s-a suprapus peste cea a creșterii prețurilor, ne-a determinat să ne adaptăm din mers planurile pentru a veni atât în întâmpinarea clienților, cât și a angajaților MamBricolaj”, spune în raportarea trimestrială Cristian Găvan, administrator unic al companiei și acționar majoritar cu o participație de 67,46% din titluri. „După un prim semestru cu o creștere de peste 11% versus 2021, rezultatele trimestrului al treilea poartă amprenta contextului volatil pe care îl traversăm și care prezintă incertitudini pentru perioada următoare.”

În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare au urcat cu 8,55%, la 40,50 milioane lei, de la 37,31 milioane lei. Este contextul în care firma a obținut un profit net apăroximativ 650.000 de lei, înjumătățit față de 1,25 milioane lei în primele 3 trimestre din 2021.

Alumil își majorează afacerile și profitul la 9 luni CITEȘTE ȘI Alumil își majorează afacerile și profitul la 9 luni

Activele totale ale MAM Bricolaj erau la data de 30 septembrie de 28,91 milioane lei, cu 0,55% mai mari decât cele de 28,75 milioane lei de acum un an. „La momentul prezent avem suficiente resurse financiare și capabilități organizaționale pentru a face față provocărilor iernii lui 2022, care se anunță a fi cea mai dificilă perioadă economică prin care va trece economia românească de la precedenta criză economică”, spune Găvan.

MAM Bricolaj s-a listat la începutul anului trecut pe piața AeRO a Bursei de Valori București unde se află pe un trend descendent pronunțat. La ultimul preț de închidere 3,06 lei/acțiune are o capitalizare de 25,90 milioane lei (5,28 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
mam bricolaj
bvb
bursa