Mesaj din Olanda: Vin dividende la Digi. Randament net mai mic de 2%

Mesaj din Olanda: Vin dividende la Digi. Randament net mai mic de 2%
scris 30 apr 2020

Acționarii Digi Communications au aprobat, într-o AGA la Amsterdam, distribuirea unui dividend brut de 0,65 lei/acțiune.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Digi Communications (DIGI),  compania care controlează operatorul telecom RCS&RDS, desfășurată la Amsterdam, a aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,6500 lei/acțiune pentru o companie care nu a promis la listare neapărat distribuții de cash către acționari sub formă de dividende. Raportat la ultimul preț de piață de 33,60 lei/acțiune, randamentul net al dividendului este de numai 1,84%, mult sub media emitenților cu acțiuni lichide de la BVB, în timp ce pentru cei care au cumpărat titlurile în oferta publică de listare din 2017 la un preț de 40,00 lei/acțiune, randamentul net este de 1,54%. Sunt însă bani care vin repede. Ex-data este 13 mai, iar data plății 29 mai.

OMV Petrom și-a redus cu o treime estimarea privind prețul petrolului și a efectuat reevaluări de active de 28 milioane lei. Compania nu exclude deprecieri suplimentare de 1,5 miliarde lei CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a redus cu o treime estimarea privind prețul petrolului și a efectuat reevaluări de active de 28 milioane lei. Compania nu exclude deprecieri suplimentare de 1,5 miliarde lei

La începutul acestei săptămâni în piață a ajuns știrea potrivit căreia fondul de pensii administrat NN cu contribuții obligatorii a intrat în acționariatul companiei. La finalul anului trecut, entitatea care este cel mai important investitor de portofoliu de pe bursa românească, avea o investiție în acțiunile Digi a cărei valoare se ridica la 85,75 milioane lei (17,94 milioane euro) și reprezenta 0,39% din activul fondului.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa
dividende