AGA de la Transelectrica aprobă distribuirea dividendelor din sold

AGA de la Transelectrica aprobă distribuirea dividendelor din sold
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 apr 2020

Compania care operează sistemul de transport de electricitate, Transelectrica, acordă un dividend brut de 0,48 lei/acțiune din rezultatul reportat, cu randament net de numai 2,61%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transelectrica (TEL) a votat în favoarea variantei ca, din profitul net de 96,03 milioane lei, suma de 5,35 milioane lei să meargă la rezerva legală, 51,75 milioane lei să fie alocate la alte rezerve reprezentând facilități fiscale, iar 38,92 milioane lei să nu fie repartizate, acestea reprezentând parte din veniturile aferente anului 2018 pentru alocarea capacității de interconexiune și care, conform cadrului normativ, trebuie utilizate pentru realizarea de investiții în rețea.

Transgaz distribuie 52% din profitul net sub formă de dividende: 106 milioane lei pleacă spre bugetul de stat CITEȘTE ȘI Transgaz distribuie 52% din profitul net sub formă de dividende: 106 milioane lei pleacă spre bugetul de stat

Compania are, însă, dețineri de cash pe bilanț. Din acestea, 251,09 milioane lei îl reprezintă numerarul restricționat, iar 154,56 milioane lei este la dispoziția companiei. Totuși, suma de 24,00 milioane lei va merge pentru majorarea de capital de la filiala SMART SA, în baza unei decizii anterioare a acționarilor, cărora li se adaugă resursele de capital rulant. Aceasta lasă loc acordării a numai 35,18 milioane de lei către acționari sub formă de dividende. Dividendul brut aprobat din rezerve este de 0,48 lei/acțiune, are data plății 25 iunie, iar raportat la ultimul preț de închidere de 17,50 lei/acțiune de pe bursă, conferă un randament net de 2,61%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
dividende