Mircea Ursache (ASF): SIF-urile ar trebui să iasă de sub constrângerile legiuitorului

Mircea Ursache (ASF): SIF-urile ar trebui să iasă de sub constrângerile legiuitorului
scris 28 mar 2017

Vicepreședintele supraveghetorului pieței de capital, Mircea Ursache, spune că societățile de investiții financiare ar trebui asimilate unor companii cu acționari privați și să iasă de sub incidența legislației speciale.

Actul decizional al acționarilor nu mai trebuie să fie blocat artificial în cazul SIF-urilor, spune vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF,) Mircea Ursache, care consideră că Parlamentul ar trebui să voteze o lege care să elimine regimul special al societăților de investiții fiannciare listate la cota Bursei de Valori București.

„Mai poate fi îngrădit dreptul la proprietate privată printr-o lege care nu este constituțională?”, a lansat provocarea Ursache la o dezbatere pe tema SIF-urilor, organizată astăzi de ziarul Bursa. El spune că nu trebuie să existe îngrijorare că pachetele de acțiuni vor fi concentrate în mâna unor grupuri de interese. „Din punctul ăsta de vedere eu sunt cel care veghează”, a mai spus reprezentantul reglementatorului pieței.

Prezent la dezbatere, Dan Paul, președinte al Asociației Brokerilor, a afirmat că trebuie să dispară povestea drobului de sare că SIF-urile vor ajunge în controlul unor persoane sau fonduri de investiții. „Astăzi avem o barieră care este călcată”, a adăugat el. Paul apreciază că legea, așa cum este în momentul de față, cu prag de deținere trebuie respectată, iar în momentul în care aceste limite ale participațiilor vor fi îndepărtate să nu fie entități care să fure startul.

Ursache spune că înainte de Adunările Generale ale Acționarilor, ASF va lua măsuri pentru concertarea a orice relație, oricât de nevinovată. „Informațiile noastre sunt cu un grad mare de exactitate”, a declarat oficialul supraveghetorului pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea ursache
asf
bursa
bvb
dan paul
asociatia brokerilor