Socep Constanța mai pune 10 milioane de lei peste muntele său de cash

Socep Constanța mai pune 10 milioane de lei peste muntele său de cash

Srsa foto:Jirikabele / dreamstime.com

scris 23 mar 2017

Operatorul portuar Socep propune reportarea celei mai mari părți a profitului net și neacordarea de dividende.

Un munte de cash se strânge la malul mării. Socep Constanța (SOCP) vizează politica dividendelor zero și în acest an. Compania propune pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 27 aprilie ca cea mai mare parte a profitului net de 10,79 milioane lei obținut anul trecut, respectiv 10,09 milioane lei, să fie reportat.

Compania avea deja pe bilanț numerar de 34,25 milioane lei la finele anului trecut, care împreună cu profitul nerepartizat ar reprezenta jumătate din capitalizarea bursieră de aproape 100 milioane lei (21,82 milioane euro) a Socep la ultimul preț de piață de 0,2900 lei/acțiune.

O nouă tentativă de numire a administratorilor Hidroelectrica. Listarea la Bursă ar putea fi împinsă anul viitor CITEȘTE ȘI O nouă tentativă de numire a administratorilor Hidroelectrica. Listarea la Bursă ar putea fi împinsă anul viitor

Un vârf al deținerilor de cash de 59,34 milioane lei a fost raportat la finele semestrului 1 al anului trecut. Compania controlată frații Nicolae și Ion Dușu prin grupul DD și Celco Constanța parchează din numerar în firma subsidiară Socefin, unde are dețineri și de acțiuni lichide listate la cota BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
socep
bvb
bursa
cash