Oferta Transilvania Broker a fost un succes din prima zi, rămâne deschisă și mâine. La Sphera Franchise Group, care reunește KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, doar 2,3% din ofertă a fost subscrisă

Oferta Transilvania Broker a fost un succes din prima zi, rămâne deschisă și mâine. La Sphera Franchise Group, care reunește KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, doar 2,3% din ofertă a fost subscrisă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 oct 2017

Toate acțiunile puse în vânzare în oferta Transilvania Broker de Asigurare (TBK) au găsit cumpărători încă din prima parte a zilei, majoritatea ordinelor de cumpărare fiind plasate la limita superioară a intervalului de subscriere, astfel încât este de așteptat ca prețul final al ofertei să fie de 15,5 lei/acțiune. La acest nivel, valoarea ofertei de listare este de circa 9,69 milioane de lei (2,1 milioane de euro), iar valoarea de piață cu care compania intră pe bursă este de 38,75 milioane de lei (8,4 milioane de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În total, oferta publică a Transilvania Broker a acumulat ordine de cumpărare pentru 1,08 milioane de acțiuni, adică de 1,7 ori numărul de acțiuni puse la vânzare. Pentru 1,02 milioane de acțiuni, ordinele au fost plasate la prețul maxim din prospectul de ofertă, de 15,5 lei/acțiune.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Oferta va rămâne deschisă și mâine, existând și ordine de astăzi încă neprocesate, potrivit informațiilor oferite de intermediar. Având în vedere succesul foarte mare al ofertei, există o probabilitate ridicată ca mâine să fie preluate ultimele ordine, deși oferta urma să fie închisă abia pe 2 noiembrie. O situație similară, cu închiderea mai rapidă a ofertei, a fost înregistrată și în cazul producătorului de instalații industriale AAGES, în vara acestui an.

EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski nu va mai reveni la Bursă. Procedurile sunt reluate, consensul este că noul director general va fi un român CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski nu va mai reveni la Bursă. Procedurile sunt reluate, consensul este că noul director general va fi un român

În cazul Sphera Franchise Group (SFG), reunind companiile care dețin brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, au fost înregistrate ordine pentru cumpărarea a 33.440 de acțiuni, adică circa 2,3% din oferta de 1,47 milioane de acțiuni pe tranșa de retail.

Oferta publică totală a Sphera este de 9,83 milioane de acțiuni, fiind împărțită în două tranșe. Astfel, 15%, adică 1,47 milioane de acțiuni, ar urma să meargă către investitorii de retail, iar restul, 8,36 milioane de acțiuni, vor fi oferite investitorilor instituționali.

Potrivit prospectului de ofertă publică, investitorii de retail trebuie să subscrie acțiunile oferite la prețul fix de 33 lei/acțiune, adică limita superioară a intervalului din prospectul de ofertă. Astfel, valoarea plasamentelor este, în prezent, de circa 1,1 milioane de lei (circa 240.000 de euro).

Ședință roșie la BVB

Bursa de Valori București (BVB) a închis în scădere ședința de marți, în linie cu bursele europene, rulajul cu acțiuni însumând 24,86 milioane de lei, din care peste o treime a fost realizat cu titluri Banca Transilvania (TLV).

EXCLUSIV Elvila vine pe bursă. Compania realizează o listare tehnică pe piața AeRO de la BVB, fără ca majoritarul Viorel Cataramă să vândă sau să majoreze capitalul. „Caut transparență maximă” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Elvila vine pe bursă. Compania realizează o listare tehnică pe piața AeRO de la BVB, fără ca majoritarul Viorel Cataramă să vândă sau să majoreze capitalul. „Caut transparență maximă”

Indicele compozit BET Plus a scăzut cu 0,16%, iar indicele BET, al titlurilor blue-chip, cu 0,12%.

Pe piața principală, cel mai tranzacționat emitent a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de 8,9 milioane de lei. Pe locul al doilea ca valoare a rulajului s-a situat Fondul Proprietatea (FP), cu tranzacții de 5,5 milioane de lei.

Tranzacțiile de tip deal au însumat puțin peste 2 milioane de lei, reprezentând o tranzacție de 583.200 de lei cu titluri Electrica (El) și o tranzacție de 1,43 milioane de lei cu titluri Romgaz (SNG).

Indicele BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 0,11%. BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră în creștere cu 0,48%. BET XT și BET BK au scăzut ușor, cu 0,02%, respectiv 0,06%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

La nivel european, indicele Stoxx Europe 600 a închis în scădere cu circa 0,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania broker
oferta publica
sphera franchise group
actiuni
subscriere
subscrisa
plasamente
burse
bet
banca transilvania