Omul de afaceri Constantin Boromiz poate retrage Boromir Prod de pe bursă. În urmă cu peste 10 ani, Vel Pitar părăsea BVB

Omul de afaceri Constantin Boromiz poate retrage Boromir Prod de pe bursă. În urmă cu peste 10 ani, Vel Pitar părăsea BVB
scris 23 mar 2018

După ce a achiziționat o treime din pachetul care a făcut obiectul unei oferte publice, acționarul majoritar al companiei Boromir Prod, omul de afaceri Constantin Boromiz, poate retrage societatea de pe bursă.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

După ce acum peste 10 ani Vel Pitar părăsea bursa, este acum ocazia unei alte companii din domeniul panificației să se delisteze de la BVB. Boromir Prod poate urma aceste proceduri după ce acționarul majoritar, compania Boromir Ind, prin care omul de afaceri Constantin Boromiz controlează societatea, a depășit pragul de deținere de 95%, urmare a ultimei oferte derulată pentru un 5,67% din acțiunile companiei.

Participarea a fost de peste o treime. Astfel, acționarii Boromir Prod au subscris pentru vânzarea a 4,56 milioane acțiuni, echivalentul a 34,38% din pachetul ofertat și 1,95% din titlurile societății. Pentru acest pachet Boromir Ind a plătit 1,68 milioane lei și a ajuns la o deținere de 96,27% din acțiunile Boromir Prod, peste pragul care permite delistarea.

Noi tranzacții la Farmaceutica Remedia Deva. Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) se apropie de deținerea unui sfert din acțiunile companiei CITEȘTE ȘI Noi tranzacții la Farmaceutica Remedia Deva. Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) se apropie de deținerea unui sfert din acțiunile companiei

La prețul de 0,3700 lei/acțiune al ofertei închisă pe 20 martie și care a avut ca intermediar Swiss Capital, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 86,23 milioane lei (18,48 milioane euro).

Omul de afaceri Boromiz și-a majorat deținerea semnificativ în toamna anului 2016, trecând de reperul de 90% din acțiuni, când a achiziționat de la Banca Transilvania și BRK Financial Group o participație de 21% din titluri pentru care a plătit suma de 14,68 milioane lei (3,29 milioane euro).

Boromir Prod a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de 81,588 milioane de lei, în creștere cu 24,6% raportat la anul anterior și cu aproape 4% mai mare decât propriile estimări. Profitul net s-a majorat de 2,5 ori, de la 2,166 milioane de lei în 2016 la 5,427 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
constantin boromiz
boromir prod
bvb
bursa
swiss capital
brk financial group