Operațiune de piață inedită preconizată de SIF Transilvania. Program pentru răscumpărarea a 7,5% din acțiunile sale inclusiv prin schimburi cu titluri din portofoliu. „Nu știu cum ar putea să facă lucrul ăsta”, spune un broker

Operațiune de piață inedită preconizată de SIF Transilvania. Program pentru răscumpărarea a 7,5% din acțiunile sale inclusiv prin schimburi cu titluri din portofoliu. „Nu știu cum ar putea să facă lucrul ăsta”, spune un broker

SIF Transilvania ridică bariera și oferă acționarilor săi la schimb valori mobiliare din portofoliu.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 ian 2019

SIF Transilvania se pregătește să lanseze un program de răscumpărare, însă numai o cincime din titlurile vizate ar urma să fie achiziționate cu cash, pentru restul acțiunilor urmând să fie propuse schimburi cu valori nominale din portofoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noutate pe bursa românească. SIF Transilvania (SIF3) propune răscumpărarea de acțiuni proprii inclusiv prin oferirea la schimb a unor titluri din portofoliul său. Consiliul de Administrație al societății a convocat, pentru data de 6 martie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, având pe ordinea de zi inclusiv aprobarea unui program de răscumpărare pentru un număr de 163,90 milioane acțiuni proprii, reprezentând 7,5% din capitalul social.

Inedit, operațiunea de piață care ar urma să fie derulată pe o perioadă de 4 luni de la publicarea hotărârii AGEA în Monitorul Oficial nu va fi realizată exclusiv utilizându-se resurse bănești. Astfel, doar 32,82 milioane de acțiuni, echivalent cu 20,04% din pachetul vizat, ar urma să fie răscumpărat cu cash, pentru restul de 131,06 milioane acțiuni urmând să fie oferite la schimb valori mobiliare din protofoliul societății.

GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare CITEȘTE ȘI GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare

„Nu au bani suficienți, înțeleg...”, spune pentru Profit.ro un senior broker, completând că așteaptă precizările despre cum s-ar putea face schimbul de acțiuni și pe care societatea ar urma să le publice pe 31 ianuarie. „Nu știu cum se va pune în practică lucrul ăsta”, a mai spus brokerul. „Va fi metoda primul venit, primul servit? Care valori mobiliare din portofoliu?”

Pentru a fi derulată, operațiunea de piață are nevoie atât de votul acționarilor, cât și de avizul pentru prospectul ofertei din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile răscumpărate urmează să fie anulate în vederea reducerii capitalului social. De altfel, pe un alt ordin de pe ordinea de zi figurează anularea unui număr de 21,84 milioane acțiuni într-o operațiune care diminuează cu 2,18 milioane lei capitalul social în baza unui program de buy-back derulat anterior.

Reacția în piață față de convocator este mai degrabă favorabilă. La jumătatea orarului de tranzacționare, titlurile SIF Transilvania pierdeau cu puțin peste 1% pe o piață cu declin generalizat, de 3% la nivelul indicilor și de 6-7% pe acțiunile bancare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
bursa
bvb
asf