Prebet Aiud semnează o înțelegere ce poate aduce o explozie a afacerilor pe termen mediu

Prebet Aiud semnează o înțelegere ce poate aduce o explozie a afacerilor pe termen mediu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mai 2023

Fabricantul de produse din beton Prebet Aiud raportează o înțelegere ce poate aduce o explozie a afacerilor pe termen mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Prebet Aiud (PREB) semnează un contract cu o valoare de 23,66 milioane lei, inclusiv TVA, durata derulării fiind pe o perioadă de 2 ani. Pentru a pune în context respectivul contract, acesta reprezintă mai mult de jumătate din veniturile totale din exploatare, de 43,40 milioane lei, raportate pentru anul trecut și mai mult decât afacerile pe care Prebet le afișa în 2020 și 2019.

Acesta este al 2-lea contract semnificativ semnat în secvență scurtă, după ce, la finalele lunii martie, compania notifica investitorii de pe bursă că a încheia o înțelegere în valoare de 12,07 milioane lei fără TVA, livrările aferente acesteia urmând să fie pentru anul în curs.

EXCLUSIV Imobiliare pe bursă. BVB vizează atragerea la cota pieței sale a fondurilor de investiții de tip REIT care concentrează dețineri din real estate. Demersuri pentru un cadru fiscal atractiv CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Imobiliare pe bursă. BVB vizează atragerea la cota pieței sale a fondurilor de investiții de tip REIT care concentrează dețineri din real estate. Demersuri pentru un cadru fiscal atractiv

O altă companie din domeniul materialelor de construcții listată la cota Bursei de Valori București, TeraPlast Bistrița (TRP), a semnalat recent că programele de infrastructură ale statului ar urma să impulsioneze business-urile care asigură livrări pentru diversele proiecte.

Prebet a raportat pentru anul 2022 un profit net de 4,14 milioane lei, în declin marginal, de 1,43%, față de 4,20 milioane lei în exercițiul financiar precedent. La data de 31 decembrie 2022, Prebet avea active totale de 67,89 milioane lei, cu 14,17% peste cele de 59,46 milioane lei de la 1 ianuarie 2022.

Titlurile companiei au căzut ieri cu 9,52%, până la prețul de 1,9000 lei/acțiune, reacție a pieței la comunicarea de către companie a unor detalii privind rezerva auditorului față de bilanțul Prebet. La respectivul nivel, capitalizarea societății este de 86,55 milioane lei (17,49 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prebet
bvb
bursa
beton