Prebet Aiud semnează un contract cu o valoare de peste 6 ori cifra de afaceri a anului trecut

Prebet Aiud semnează un contract cu o valoare de peste 6 ori cifra de afaceri a anului trecut
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 iun 2024

După ce a semnat în secvență scurtă 3 contracte cu o valoare de peste 10 milioane euro, Prebet, companie unde grupul de acționari din Bistrița din jurul Anodin Opportunity a ajuns la dețineri de 80%, a semnat o înțelegere pe 6 ani cu o valoare de 6 ori mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prebet Aiud (PREB) a notificat investitorii de pe bursă că a semnat un contract cu o valoare de 333,99 milioane lei (67,12 milioane euro), inclusiv TVA. Prefabricatele vor fi produse și livrate succesiv de companie, în baza unui calendar convenit între părți. Valabilitatea contractului este de 71 de luni

Este o înțelegere care survine la scurt timp, după semnarea a altor 2 contracte cu o valoare agregată de 52,54 milioane lei (10,56 milioane euro). Astfel, o primă înțelegere, în sumă de 21,31 milioane lei, are ca obiect livrarea de produse prefabricate pentru un interval de 2 ani. De asemenea, compania a mai semnat un contract pe un an cu o valoare de 7,06 milioane lei și un alt contract de 24,17 milioane lei, conform căruia urmează să livreze succesiv produse prefabricate pentru următorii 2 ani, după un grafic agreat de părți.

Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitor CITEȘTE ȘI Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitor

Pentru a pune în perspectivă aceste contracte, trebuie să avem în vedere că veniturile totale din exploatare pe anul trecut ale emitentului s-au ridicat la 54,40 milioane lei. Sunt afacerile care au permis Prebet să obțină în 2023 un rezultat net de 6,38 milioane lei. La raportarea trimestrială recentă, firma a afișat pierdere. Astfel, dacă precedentele 3 contracte se apropiau de cifra de afaceri pe întreg anul trecut, noul contract excende de 6 ori acest reper.

Prebet este listată la cota pieței reglementate a BVB, unde a avut o evoluție explozivă în contextul acestor contracte. la ultimul preț de închidere, de 5,9000 lei/acțiune, societatea controlată de un grup de acționari din Bistrița are o capitalizare bursieră de 246,72 milioane lei (49,58 milioane euro). Este o valoare de piață mai mică decât ultimul contract.

viewscnt
Afla mai multe despre
prebet
bursa
bvb