Proaspăt intrată pe bursă, AAGES începe să se concentreze mai mult și pe segmentul auto, semnând un contract cu unul din principalii producători de componente auto din lume

Proaspăt intrată pe bursă, AAGES începe să se concentreze mai mult și pe segmentul auto, semnând un contract cu unul din principalii producători de componente auto din lume
scris 27 sep 2017

Producătorul de instalații industriale AAGES, controlat de Gabor Molnar, a semnat cu furnizorul francez de componente auto Valeo, prezentă în România, un nou contract, pentru un echipament de lucru, în valoare de peste 300.000 euro, compania dorind să se concentreze mai mult și pe segmentul auto, pentru a-și maximiza profitul.

Valeo este unul din principalii producători de componente auto din lume.

"Ponderea crescândă a instalațiilor destinate clienților din industria de automobile în portofoliul AAGES asigură pe termen scurt creșterea ratei de profit în paralel cu lărgirea segmentului de piață în acest domeniu", spun reprezentanții companiei.

Povestea AAGES a fost prezentată de Profit.ro AICI.

Compania, cu o vechime de 26 de ani, este specializată în producerea de instalații de încălzire prin inducție a metalelor.

Recent, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că pachete de acțiuni consistente de acțiuni ale producătorului de instalații industriale AAGES au fost cumpărate de un partener din Germania care are ca țintă o partcipație de 10% din acțiunile companiei.

În primul semestru al acestui an, AAGES a înregistrat un profit net de 1,76 milioane lei, în creștere de 88,21% față de cel de la S1 2016, iar veniturile din exploatare au crescut în același interval de raportare cu 28,64%, la 13,29 milioane lei, de la 10,33 milioane lei.

Anul trecut, compania a obținut un profit net de 3,18 milioane lei.

 

Companie a fost fondată încă de la începutul anilor ‘90 de 10 ingineri și cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, filiala Târgu Mureș

AAGES s-a listat la BVB în luna iunie, în urma unei operațiuni de piață în valoare de 5,56 milioane lei (1,22 milioane euro) încheiată în numai 2 zile. La prețul tranzacției cu partenerii germani, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 38,00 milioane lei (8,28 milioane euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
aages
bvb
bursa