Prodplast lansează operațiune de răscumpărare pentru 10% din acțiunile proprii. Prețul este sub cel de pe bursă

Prodplast lansează operațiune de răscumpărare pentru 10% din acțiunile proprii. Prețul este sub cel de pe bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 iun 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul unei oferte publice pe care Prodplast o va derula începând de săptămâna viitoare la prețul de 2,4000 lei/acțiune, inferior celui din piața secundară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii cu dețineri mai mari care și-au pierdut răbdarea să stea pe acțiunile nelichide ale prelucrătorului de mase plastic Prodplast (PPL) au ocazia în această vară să-și facă ieșirea. Emitentul lansează o ofertă de răscumpărare pentru 1,71 milioane acțiuni proprii, reprezentând 10% din capitalul social.

Dacă cutuma pieței a obișnuit investitorii cu oferte de răscumpărare derulate la prețuri superioare celor din piață, nu acesta este și cazul la Prodplast. Dacă oferta poate părea neatractivă pentru investitorii de portofoliu cu expuneri mici, în schimb cei care se află în posesia unor pachete de acțiuni mai mari au oportunitatea vânzării și să ia astfel notă că plătesc un discount de ilichiditate.

La Transgaz pică dividendul mare „al lui Dragnea” și trece dividendul mic „al statului paralel”. Acțiunile companiei scad la bursă. Avertisment că statul ar putea ieși din era dividendelor „generoase” CITEȘTE ȘI La Transgaz pică dividendul mare „al lui Dragnea” și trece dividendul mic „al statului paralel”. Acțiunile companiei scad la bursă. Avertisment că statul ar putea ieși din era dividendelor „generoase”

Oferta publică de răscumpărare intermediată de IFB Finwest se va derula la prețul de 2,4000 lei/acțiune, care este cu 4,76% sub ultima valoare de închidere de 2,5200 lei/acțiune de pe bursă, dar și cu 2,83% sub nivelul de 2,4700 lei/acțiune la care se găsește media mobilă expoonențială de 200 de perioade (EMA200) care dă o imagine mai fidelă a reperelor de tranzacționare ale acestei acțiuni în piața secundară.

Acționarii vor putea plasa ordinele de vânzare în perioada 20 iunie – 29 august, o perioadîă suficient de mare pentru ca emitentul să poată absorbi din piață cât mai multe acțiuni proprii. La prețul de ofertei, valoarea de piață a Prodplast, companie comtrolată de omul de afaceri Pogonaru prin firmele Nord SA și Floreasca Development, se ridică la 40,97 milioane lei (8,67 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
bvb
bursa
rascumparari