Producătorul german de încălțăminte premium Birkenstock vizează o evaluare de 10 miliarde de dolari la bursa din New York

Producătorul german de încălțăminte premium Birkenstock vizează o evaluare de 10 miliarde de dolari la bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2023

Birkenstock, producătorul german de încălțăminte premium susținut de firma cu capital privat L Catterton, vizează o evaluare complet diluată, de aproximativ 10 miliarde de dolari, în oferta sa publică inițială (IPO) foarte așteptată la bursa din New York, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania și acționarii săi intenționează să vândă cel puțin 32 de milioane de acțiuni, care ar putea avea un preț între 44 și 49 de dolari pe unitate, și să strângă aproximativ 1,58 miliarde de dolari la nivelul superior al prețului, conform unui dosar depus luni la Comisia pentru bursă și valori mobiliare din SUA, scrie News.ro.

Marcel Boloș: Propunerea noastră este de a reduce gradual plățile în numerar pentru că ele sunt sursa plăților la negru CITEȘTE ȘI Marcel Boloș: Propunerea noastră este de a reduce gradual plățile în numerar pentru că ele sunt sursa plăților la negru

Birkenstock își continuă planurile de listare, în timp ce o revigorare a activității IPO după o secetă de doi ani se confruntă cu performanțe mixte post-debut ale unora dintre listările de mare profil, inclusiv Arm și Instacart.

”Încrederea investitorilor este încă foarte sensibilă, mai ales având în vedere că ratele mari ale dobânzilor vor persista. Așadar, în ciuda ambițiilor amețitoare, Birkenstock s-ar putea să ajungă totuși să se listeze la un preț mediu sau mai mic al intervalului, indiferent de toată publicitatea”, a declarat Susannah Streeter, șefă a departamentului monetar și piețe la Hargreaves Lansdown.

Birkenstock, care își va lista acțiunile la Bursa de Valori din New York sub simbolul ”BIRK”, a dezvăluit și numirea lui Alexandre Arnault, fiul președintelui miliardarului francez, Bernard Arnault, în consiliul său de administrație.

Financière Agache, controlată de familia Arnault, care deține LVMH, și-a exprimat interesul să cumpere acțiuni ordinare din ofertă de 325 de milioane de dolari, a spus Birkenstock.

Unul sau mai multe fonduri gestionate de Durable Capital Partners LP și Norges Bank Investment Management au indicat separat interesul de a cumpăra acțiuni în valoare de 300 de milioane de dolari.

FOTO Cel mai bogat ucrainean pregătește instalarea a zece mari turbine eoliene în România CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai bogat ucrainean pregătește instalarea a zece mari turbine eoliene în România

LUMEA BARBIE

Marca Birkenstock a preferat de obicei confortul mai degrabă decât moda. Dar atras și mai mult interesul în rândul pasionaților de modă după ce una dintre mărcile sale a fost prezentată în ”Barbie”, unde actrița principală a filmului, Margot Robbie, a fost văzută îmbrăcând o pereche de Birkenstock roz.

”Pasionații de modă pot fi volubili și, în timp ce Birkenstock s-ar putea bucura de popularitate chiar acum, va trebui să alerge rapid pentru a ține pasul cu mizele elegante. Mărfurile contrafăcute ar putea, de asemenea, să facă compania să îi fugă terenul de sub picioare în lumea schimbătoare a modei”, a spus Streeter.

Luna trecută, Birkenstock a declarat că veniturile sale au crescut cu 21% în perioada de nouă luni încheiată la 30 iunie, dând dovadă de putere față de un mediu dificil al cererii pentru bunuri de lux, deoarece consumatorii obosiți de inflație își temperează cheltuielile.

Prețul gazelor naturale scade în Europa grație temperaturilor ridicate și depozitelor pline CITEȘTE ȘI Prețul gazelor naturale scade în Europa grație temperaturilor ridicate și depozitelor pline

Birkenstock, care își are rădăcinile încă din 1774, este o afacere de familie de a șasea generație. A colaborat cu mai multe branduri de profil, inclusiv Dior, Manolo Blahnik și Rick Owens.

L Catterton va deține un pachet de aproximativ 83% din acțiuni în companie, după oferta publică. Birkenstock intenționează să folosească încasările din IPO pentru a-și plăti din datorii, se arată în dosar depus la autoritățile de reglementare.

Goldman Sachs, J.P. Morgan și Morgan Stanley sunt printre subscriitorii IPO.

viewscnt
Afla mai multe despre
birkenstock
bursa
new york