S&P 500, cel mai slab trimestru din ultimul an și cea mai slabă lună din 2023. "Apare și mai multă anxietate."

S&P 500, cel mai slab trimestru din ultimul an și cea mai slabă lună din 2023. "Apare și mai multă anxietate."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2023
S&P 500 tocmai a înregistrat cea mai slabă performanță trimestrială din ultimul an, după o nouă creștere a randamentelor titlurilor de Trezorerie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Astfel, S&P 500 a înregistrat cea mai slabă evoluție lunară din decembrie încoace, scăzând cu 4,9% în septembrie. Indicele a scăzut cu 3,6% în al treilea trimestru, cea mai mare pierdere trimestrială trimestrul al treilea din 2022, potrivit Dow Jones Market Data.
SUA: Camera Reprezentanților adoptă o măsură de finanțare de urgență, etapă cheie pentru a evita un \ CITEȘTE ȘI SUA: Camera Reprezentanților adoptă o măsură de finanțare de urgență, etapă cheie pentru a evita un "shutdown"

"Acest lucru creează și mai multă anxietate, deoarece există încă un <stres post-traumatic> al investitorilor, de anul trecut, când piețele au fost zguduite de pierderi atât la acțiuni, cât și la obligațiuni", a declarat, pentru MarketWatch, Phil Camporeale, manager de portofoliu la J.P. Morgan Asset Management.

El explică, totuși, că mediul de acum este diferit. Anul trecut, Rezerva Federală s-a grăbit să domolească inflația cu creșteri rapide ale ratelor de dobândă. Acum, investitorii se confruntă cu o creștere bruscă a randamentelor Trezoreriei după ce, în septembrie, Fed și-a dublat prognoza de creștere economică a SUA pentru acest an, la 2,1%.
 
"Aceastea sunt tranzacțiile "kiss-your-recession-goodbye-goodbye", a spus el, mișcările puternice ale pieței din septembrie reflectând ideea că "Fed nu va relaxa politica monetară prea curând".
 
Piața forței de muncă din SUA a fost puternică în ciuda înăspririi agresive a politicii monetare a băncii centrale, rata șomajului fiind la un minim istoric, de 3,8%.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed