Proiectul de fuziune între Bursele din București și Sibiu indică un raport de schimb de 83 acțiuni Sibex la 1 acțiune BVB

Proiectul de fuziune între Bursele din București și Sibiu indică un raport de schimb de 83 acțiuni Sibex la 1 acțiune BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mar 2017

Bursa de Valori București a publicat proiectul de fuziune cu Sibex. Valoarea de piață pentru BVB a fost stabilită de evaluator la 275,29 milioane lei, iar cea a Bursei de la Sibiu, la 14,40 milioane lei. La prețurile de piață, raportul de schimb ar fi de 0,012.

Urmărește-ne și pe Google News

O poveste eșuată în anii de „boom” bursier, fuziunea dintre Bursa de Valori București și Sibex, este mai aproape de realizare, proiectul operațiunii prin care BVB va absorbi Bursa de la Sibiu fiind disponibil începând de ieri pentru investitori.

Urmare a scăderii în relevanță a Sibex în ultimii ani, rata de schimb pentru fuziune este, conform parametrilor proiectului care urmează a fi publicat și în Monitorul Oficial, de 83 de acțiuni Sibex pentru o acțiune BVB.

Câștig de 30% pentru o mașină Dacia Duster CITEȘTE ȘI Câștig de 30% pentru o mașină Dacia Duster

Raportul este rezultatul evaluării care a stabilit valoarea de piață a Bursei de Valori București la 275,29 milioane lei (60,90 milioane euro), iar cea a Bursei de la Sibiu de 14,40 milioane lei (3,18 milioane euro). În cazul BVB, prețul avansat de evaluatorul independent de 35,8724 lei/acțiune, este cu 21,19% mai mare decât ultimul preț de piață de 29,60 lei/acțiune al închiderii ședinței de tranzacționare de ieri și care situează capitalizarea bursieră a operatorului de piață de la București la 227,15 milioane lei (50,25 milioane lei).

Activele totale ale societății absorbante BVB se ridicau la 99,06 milioane lei la 31 decembrie 2016, în timp ce la același reper de timp Sibex raporta active totale de 17,13 milioane lei.

Sancțiunile aplicate recent Bursei au fost pentru nereguli marginale. În ASF s-a luat în calcul și că decizia nu ar trebui prezentată public CITEȘTE ȘI Sancțiunile aplicate recent Bursei au fost pentru nereguli marginale. În ASF s-a luat în calcul și că decizia nu ar trebui prezentată public

În urma fuziunii, BVB va emite un număr maxim de 401.401 acțiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare titlu având valoarea nominală de 10 lei, urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la nivelul de 76,74 milioane lei la valoarea maximă de 80,75 milioane lei. În urma procesului, capitalul social al Bursei de Valori București va fi împărțit în maxim 8,07 milioane acțiuni. Acțiunile nou emise vor fi alocate acționarilor Sibex înregistrați la o dată care urmează să fie stabilită ulterior.

Fuziunea dintrre Bursa de Valori București și Sibex a fost aprobată de principiu la Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț a BVB din primăvara anului trecut, însă aceasta este prima dată când sunt furnizate date concrete privind parametrii operațiunii de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
fuziune
sibex