Randament net de 10% al dividendului la Nuclearelectrica

Randament net de 10% al dividendului la Nuclearelectrica
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mar 2018

Producătorul de energie electrică nucleară Nuclearelectrica a anunțat distribuirea de dividende în valoare însumată de 271,36 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conducerea administrativă a Nuclearelectrica (SNN) propune pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 25 aprilie distribuirea a 89,54% din profitul net de 303,05 milioane lei obținut anul trecut sub formă de dividende în sumă de 271,36 milioane lei. Valoarea dividendului brut este de 0,90 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri de 8,29 lei/acțiune poartă un randament net de 10,31%.

Dacă raportăm dividendul la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), care se situează la nivelul de 7,43 lei/acțiune, reiese că investitorii care au cumpărat în ultimele 9-10 luni obțin un randament de 11,51%.

OMV Petrom va concura cu Exxon Mobil pe piața vânzării de gaze. Cei doi parteneri de producție nu vor vinde în consorțiu gazul din Marea Neagră CITEȘTE ȘI OMV Petrom va concura cu Exxon Mobil pe piața vânzării de gaze. Cei doi parteneri de producție nu vor vinde în consorțiu gazul din Marea Neagră

Data plății dividendelor ar urma să fie începând cu 28 iunie. Cum statul român este acționar prin Ministerul Energiei, cu o deținere de 82,49%, suma pe care acesta o va încasa se ridică la 223,84 milioane lei (47,97 milioane euro).

La ultima cotație de piață, capitalizarea bursieră a Nuclearelectrica, compania Care operează centrala nucleară de la Cernavodă, este de 2,50 miliarde lei (535,59 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
bvb
bursa
dividende
ministerul energiei