Nu mai puțin de 90% din profitul Conpet Ploiești ar urma să meargă către acționari sub formă de dividende. Randament de 6,6% al dividendului

Nu mai puțin de 90% din profitul Conpet Ploiești ar urma să meargă către acționari sub formă de dividende. Randament de 6,6% al dividendului

Sursa foto: Leremy / dreamstime.com

scris 21 mar 2018

Conducerea administrativă a transportatorului de țiței prin conducte Conpet propune distribuirea unor dvidende în valoare însumată de 69,6 milioane lei.

Acționarii companiai Conpet Ploiești vor avea spre aprobare, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 26-27 aprilie, propunerea pentru distribuirea unui dividend brut de 8,04168315 lei/acțiune, care, calculat în valoare netă și raportat la prețul de închidere de ieri de pe bursa de 115,80 lei/acțiune, poartă un randament de 6,60%.

De ce este important: mesajul către piață este acela că Guvernul României va promova aceeași politică pentru solicitarea unor dividende reprezentând 90% din câștigul net al companiilor cu capital majoritar de stat pe care a avut-o și anul trcut, dar și la începutul deceniului. Astfel, nu mai puțin de 69,62 milioane lei, reprezentând 90,00% din profitul net de 77,35 milioane lei obținut anul trecut, vor merge către acționari sub formă de dividende, în timp ce alte 3,84% din câștig, respectiv suma de 2,97 milioane lei, ar urma să reprezinte participarea salariaților la profit, conform propunerii din convocator.

Data plății pentru dividende ar urma să fie 28 iunie, iar suma încasată de stat pentru participația sa de 58,71% deținută prin Ministerul Energiei ar urma să se ridice la 40,87 milioane lei. În piață, la investitorii de portofoliu ar trebui să ajungă 29,09 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
dividende
bvb
bursa
ministerul energiei