Retragerile masive au prăbușit la o treime valoarea fondului fanion al PIMCO

Retragerile masive au prăbușit la o treime valoarea fondului fanion al PIMCO
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 sep 2015

PIMCO Total Return Fund este acum un fond de 100 miliarde dolari, după retragerile masive de la plecarea fondatorului Bill Gross.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe vârful de acum doi ani, fondurile PIMCO, societatea de administrare a activelor financiare cu cele mai mari expuneri pe piețele de bonduri, avea în management două trilioane de dolari. Randamentele mai degrabă mici - în acord cu "zgârcenia" acestor ani din piața obligațiunilor - și retragerea fondatorului Bil Gross în toamna anului trecut s-au tradus printr-o hemoragie a clienților pentru PIMCO. Așa se face că fondul fanion, Total Return, a ajuns acum la numai 100 miliarde dolari, la o treime din valoarea sa de 293 miliarde dolari, de la apogeul din aprilie 2013, transmite Bloomberg. Numai luna trecută investitorii au tras 1,8 miliarde dolari, refluxul fiind de nestăvilit: 2,5 milioarde dolari în iulie a.c., 3 miliarde dolari în iunie a.c. și 2,7 miliarde dolari în mai a.c., conform datelor centralizate de compania Newport Beach.

Este pentru prima dată, din ianuarie 2007, când PIMCO Total Return Fud coboară sub nivelul de 100 miliarde dolari al activelor în administrare. Randamentul în acest an obținut de echipa condusă de Scott Mather, Mark Kiesel și Mihir Worah a fost de 0,6%, supraperformând cu 73% entităților cu profil similar. Per total, PIMCO mai stă pe 1,52 trilioane dolari, pierzând un sfert de la vârful care a premers retragerea lui Gross. Fondul său cel mai atractiv este cel condus de CIO-ul Dan Ivascyn - PIMCO Income Fund - care a atras anul acesta 9,5 miliarde dolari net, după ce a raportat un avans de 2,6% din ianuarie a.c. până în prezent. Șeful executiv Douglas Hodge mizează că dacă traiectoria din momentul de față va continua, hemoragia de resurse și de clienți a PIMCO se va sfârși într-un interval de nouă luni de acum încolo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pimco
retrageri
fonduri