Romcab Târgu Mureș și Prebet Aiud se tranzacționează pe piața principală a BVB

Romcab Târgu Mureș și Prebet Aiud se tranzacționează pe piața principală a BVB
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2015

Producătorul de cordoane de alimentare și cablaje electrice Romcab Târgu Mureș (MCAB) și producătorul de prefabricate din beton Prebet Aiud (PREB) vor debuta luni pe piața principală a Bursei de Valori București.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cele două companii au fost tranzacționate anterior pe piața Rasdaq.

Romcab are un capital social de 23,4 milioane de lei, iar directorul general al companiei, Zoltan Prosszer, deține 69% din acțiuni. Un alt acționar în companie este Morgan Stanley & Co. International cu o participație de 9,5%.

În 2014, Romcab a înregistrat o cifră de afaceri de 661,7 milioane de lei (149 milioane de euro), cu 42% mai mare decât în 2013, iar profitul net a urcat cu 19%, la 25,4 milioane de lei (5,7 milioane de euro).

În ultimele 12 luni, au fost tranzacționate acțiuni Romcab de aproape 10 milioane de lei, iar prețul titlurilor a urcat cu 48%. Ultima tranzacție cu acțiunile Romcab a fost realizată la prețul de 7,68 lei/acțiune, valoare la care capitalizarea bursieră a companiei este de 72 milioane de lei (16,2 milioane de euro).

Prebet a înregistrat, în primul semestru al anului 2015, o cifră de afaceri de 10,2 milioane de lei (2,3 milioane de euro), cu
36% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. De asemenea, compania a încheiat primele șase luni ale acestui an cu un profit brut de 1 milion de lei (227.000 de euro).

Prebet are un capital social de 8,2 milioane de lei. Președintele Consiliului de Administrație, Liviu Hagea, deține 31% din acțiunile companiei, iar Asociația PAS Prebet are 15,41%.

Raportat la ultimul preț al acțiunilor pe piața Rasdaq, producătorul de prefabricate din beton Prebet are o capitalizare bursieră de aproape 68 milioane de lei (15,3 milioane de euro). Investitorii au tranzacționat în ultimele 12 luni acțiuni Prebet de 184.000 de lei, iar prețul a scăzut cu 17%.

În prezent, pe piața principală a BVB sunt listate 83 de companii, cu o capitalizare cumulată de 143,7 miliarde de lei (32,4 miliarde de euro).

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
romcab
prebet aiud