Romgaz și restul lumii

Romgaz și restul lumii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 nov 2020

Într-o zi de evoluții neconcludente la BVB, peste jumătate din activitatea de trazacționare pe piața de acțiuni a fost asigurată de schimburile pe titlurile producătorului de gaze naturale Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa românească a avut o sesiune în care cotațiile au fost în derivă, în acord cu o piață europeană slabă, în care investitorii au preferat un îngheț preț de o ședință, în contextul în care și la New York Stock Exchange activitatea de tranzacționare a fost închisă de Ziua Recunoștinței, sărbătoare națională în SUA.

Acesta a fost contextul în care, la BVB, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au adunat transferuri de 21,18 milioane lei, reprezentând de 56,56% din rulajul de 37,45 milioane lei (7,68 milioane euro) a pieței de acțiuni. Cotația a avasat cu 0,18%, până la prețul de 27,30 lei/acțiune, în condițiile în care piața gazelor naturale a consemnat o sincopă în procesul de liberalizare, transportatorul național Transgaz a reziliat contracte de echilibrare și de acces la punctele virtuale de tranzacționare pentru o societate care asigura importuri pe piața internă. În prima parte a săptămânii, în piață au ajuns știri care influențează emitentul, respectiv modificarea Legii energiei pentru a permite contractele directe în avans între producătorii de gaze și dezvoltatorii de combinate de îngrășăminte chimice, dar și promisiuni de la Ministerul Economiei ieșirea din insolvență a companiei ELCEN.

Afaceri și profit net la 9 luni în scădere pentru compania care operează magazinul Bucur Obor. Societatea surmontează însă o etapă prelungită de închidere în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Afaceri și profit net la 9 luni în scădere pentru compania care operează magazinul Bucur Obor. Societatea surmontează însă o etapă prelungită de închidere în prima jumătate a anului

Cele mai importante titluri de la cota BVB, cele ale Băncii Transilvania (TLV), s-au retras cu 0,69%, până la prețul de 2,1700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,26 milioane lei. Pe același emitent s-a realizat și singura tranzacție specială din piața deal, în valoare de 2,16 milioane lei.

Din reacții de sens contrar ale celor mai tranzacționate acțiuni a rezultat o relative indecizie a pieței: +0,09% pentru indicele compozit BET Plus, +0,19% pentru indicele energetic BET-NG, +0,52% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 39.545,84 puncte și +0,16% pentru indicele BET care a atins valoarea de 9.258,56 puncte.

Romgaz și restul lumii

Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,28%, până la prețul de 0,3570 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,17 milioane lei și la același capitol energetic titlurile Nuclearelectrica (SNN) au suferit un declin de 0,36%, până la prețul de 16,84 lei/acțiune, pe o activitate de 1,95 milioane lei.

Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB), care au consemnat o revenire de 0,45%, până la prețul de 22,50 lei/acțiune, după tendința de scădere din ultimele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
romgaz
nucleareletrica