Săptămâna de tranzacționare de la BVB se încheie... cu foarte puține tranzacții

Săptămâna de tranzacționare de la BVB se încheie... cu foarte puține tranzacții

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iun 2020

Doar acțiunile Băncii Transilvania au depășit reperul unor transferuri de 2 milioane de lei într-o zi cu volume slabe, în nota care a caracterizat piața bursieră românească în a 2-a jumătate a acestei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finalul de săptămână a regăsit indicele principal în „capcana” în care se află prins de 14 sesiuni. Ezitarea se vede și la nivelul lichidității care este foarte slabă. Rulajul pieței de acțiuni abia a fost de 16,79 milioane lei (3,46 milioane euro), într-o zi în care încă de la locul 2 din topul tranzacțiilor schimburile au fost mai mici de 2 milioane lei.

După 2 ședințe negative, piața a avut un ricoșeu moderat. Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,54% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,52%, până la nivelul de 8.603,86 puncte. Sub aspect tehnic, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești a avut un impuls-reacție după testarea mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), indicată constant de Profit.ro ca reper dinamic important din punct de vedere tehnic la care să reacționeze investitorii.

Săptămâna de tranzacționare de la BVB se încheie... cu foarte puține tranzacții

Indicele energetic BET-NG a avut un avans de 0,41%, iar indicele financiar BET-FI a avut un salt de 0,61%, până la nivelul de 45.512,34 puncte, tractat de creșterea cu 1,62%, până la prețul 1,2550 lei/acțiune a titlurilor Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat transferuri de 1,87 milioane lei.

Nicu Marcu, candidat unic, a fost votat în Parlament la șefia ASF, în urma înțelegerii PSD-PNL CITEȘTE ȘI Nicu Marcu, candidat unic, a fost votat în Parlament la șefia ASF, în urma înțelegerii PSD-PNL

Piața a fost, însă, departe de a fi undirecțională, așa cum o arată indicii. În top 5 tranzacționare, doar 2 acțiuni au închis „pe verde”, 2 simboluri au fost în staționare și 1 titlu chiar a consemnat un declin. Este vorba de titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au avut și cea mai mare activitate a zilei, de 4,52 milioane lei, și care au închis cu 0,24% sub referință, la prețul de 2,1000 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 10,95 miliarde lei (2,26 miliarde euro).

Tot de pe segmentul bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au închis pe nivelul de 11,50 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,47 milioane, iar titlurile Erste Group AG (EBS) au bătut, de asemenea, pasul pe loc, pe volume echivalente cu 1,16 milioane lei.

La capitolul energetic, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 1,27%, până la prețul de 32,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,65 milioane lei și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au câștigat 0,64%, până la prețul de 15,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de aproximativ 954.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
erste
nuclearelectrica