Daniela Șerban, realeasă președinte al Asociației pentru Relația cu Investitorii. Entitatea se va concentra și asupra companiilor nelistate

Daniela Șerban, realeasă președinte al Asociației pentru Relația cu Investitorii. Entitatea se va concentra și asupra companiilor nelistate
scris 11 iun 2020

Asociația pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România, care calculează indicatorul Vektor al transparenței companiilor listate la Bursă, a reconfirmat-o în poziția de președinte pe Daniela Șerban, plecată la sfârșitul anului 2017 din BVB. Entitatea, care are membri importanți precum OMV Petrom, Banca Transilvania, Electrica sau Transgaz, se va axa și pe cooptarea unor firme care nu sunt listate, dar care vizează o mai bună comunicare cu mediul investițional.

Membrii Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) au înnoit mandatul de președinte al Danielei Șerban, inițiatoarea proiectului organizației neguvernamentale și non-profit care a fost înființată recent cu scopul de a oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă.

Asociația, care la începutul acestui an a lansat indicatorul Vektor, care măsoară deschiderea companiilor listate la BVB față de comunitatea investițională, derulează în această peroadă demersuri pentru a crește acoperirea cu rapoarte de analize a emitenților de la BVB și pentru o diseminare cât mai bună a acestora în rândul investitorilor de portofoliu.

Holde Agri Invest, având investitori redutabili, pregătește un plasament de 12 milioane lei, premergător listării la bursă CITEȘTE ȘI Holde Agri Invest, având investitori redutabili, pregătește un plasament de 12 milioane lei, premergător listării la bursă

Asociația are membri importanți precum Purcari Wineries (WINE), Electrica (EL), OMV Petrom (SNP) și Antibiotice Iași (ATB). Societățile fondatoare ale Asociației de profil ARIR sunt Bursa de Valori București (BVB), Alro Slatina (ALR), Franklin Templeton Management – Sucursala București, Electromagnetica (ELMA), Hidroelectrica, Nuclearelectrica (SNN), Teraplast (TRP) și Transelectrica (TEL).

într-o discuție cu Profit.ro, Șerban, care anterior a ocupat poziții în departamnetul de marketing și pentru relația cu investitorii al operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB), a declarat că strategia pentru noul mandat vizează cooptarea și a unor companii care încă nu sunt listate. Sunt societăți care pregătesc în perspectivă listarea și acestea au chiar o nevoie sporită de transparentizare în acest proces spune Șerban. De asemenea, Asociația are deschidere și pentru firme care nici măcar nu au în intenție listarea la bursă, dar vor să îndeplinească standarde comparabile de transparență și comunicare cu cele ale companiilor publice în vederea atragerea unor investitori de private equity.

viewscnt
Afla mai multe despre
idea bank
omv petrom
electrica
purcari
arir
daniela serban
fondul proprietatea
bvb
bursa