Sesiune de deprecieri severe la bursă. Acțiunile bancare au dat tonul scăderilor

Sesiune de deprecieri severe la bursă. Acțiunile bancare au dat tonul scăderilor

Sursa foto: Traviswolfe | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 apr 2022

În contextul unui val de vânzări pe piețele de acțiuni din țările industrializate, și la BVB am consemnat o ședință în care indicele BET a pierdut 2 procente și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revenirea după mini-vacanța de Paști a fost una cu apetit la vânzare la Bursa de Valori București, într-un context în care și indicele S&P500 de la New York Stock Exchange a revenit în zona minimelor acestei luni, cu puțin peste reperul de 4.200 de puncte.

Informații cu privire la provocări legate de Transnistria au amintit investitorilor că au un conflict la graniță și aceasta a adăugat peste sentimentul negativ existent la nivel internațional. Amplitudinea deprecierilor a fost importantă chiar dacă rulajul de 42,54 milioane lei (8,60 milioane euro) al pieței de acțiuni nu arată că s-au aruncat cantități consistente de acțiuni în piață.

CONFIRMARE Platforma Spotawheel pentru comercializarea de mașini second-hand, business-ul de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Platforma Spotawheel pentru comercializarea de mașini second-hand, business-ul de nișă cu cea mai rapidă creștere din Europa, intră în România

Totuși, tonul scăderilor a fost dat chiar de acțiunile blue-chip. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 2,83%, până la prețul de 2,4050 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 10,09 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a coborât cu 3,33%, până la prețul de 16,82 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 6,27 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP), cu un declin de 3,54%, până la prețul de 2,0450 lei/acțiune, pe transferuri de 4,42 milioane lei, au fost, de asemenea, în măsură să tragă în jos piața. Deprecieri de amplitudine apropiată au avut și acțiunile producătorilor de gaze naturale: -2,20%, până la prețul de 0,4675 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), pe volume echivalente cu 7,06 milioane lei și -2,11%, până la prețul de 44,00 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au întrunit o activitate de 1,67 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Sunt mișcări care au marcat tendința la nivelul indicilor: -2,24% pentru indicele compozit BET-XT, -1,57% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.357,49 puncte, -1,80% pentru indicele energetic BET-NG și -2,50% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.679,29 puncte a trecut din nou sub media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede și pe graficul atașat..

Sesiune de deprecieri severe la bursă. Acțiunile bancare au dat tonul scăderilor

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile producătorului basarabean de vinuri Purcari Wineries (WINE), care s-au prăbușit cu 7,04%, până la prețul de 10,04 lei/acțiune în ziua în care turbulențe legate de conflictul de la Est au menționat pentru prima dată mai serios Republica Moldova.

Deprecieri de peste 2% am mai consemnat pe titluri precum AROBS Transilvania (AROBS), cea mai lichidă acțiune de pe piața AeRO, MedLife (M), One United Properties (ONE), Electrica (EL), Transgaz (TGN) și TeraPlast Bistrița (TRP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
purcari