Rusia își anunță oficial noul plan cu Ucraina

Rusia își anunță oficial noul plan cu Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2022

Rusia vrea să preia controlul total asupa sudului Ucrainei și regiunii Donbas, pentru a dispune de un pod terestru către Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, anunță un oficial de rang înalt din cadrul armatei ruse, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”De la începutul celei de a doua faze a operațiunii speciale, o fază care a început în urmă cu două zile, unul dintre obiectivele armatei ruse este de a stabili un control total asupra Donbasului și sudului Ucrainei”, anunță generalul Rustam Minekaiev, adjunctul comandantului Forțelor Districtului Militar Central al Rusiei, citat de agențiile ruse de presă, arată news.ro.

”Acest lucru va permite asigurarea unui culoar către Crimeea și să se exercite presiuni asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene și porturilor la Marea Neagră, prin care se fac livrări de produse agricole și metalurgice”, precizează el.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Generalul Rustam Minekaiev a făcut aceste declarați la o reuniune cu întreprinderi din cadrul complexului militaro-industrial rus, la Ekaterinburg, în Ural.

Aceste declarații par să confirme faptul că Rusia vrea să cucerească și Odesa - un mare port și al treilea cel mai important ucrainean.

Potrivit lui Rustam Minekaiev, controlarea sudul Ucrainei urmează să permită Rusiei să le sară în ajutor separatiștilor proruși din Transnistria, care dețin din 1992 controlul asupra acestui teritoriu din Republca Moldova situat la frontiera de vest a Ucrainei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

O garnizoană rusă se află în Transnistria.

”Controlul asupra sudului Ucrainei înseamnă, de asemenea, un culoar către Transnistria, unde observăm, de asemenea cazuri de opresiune a populației rusofone”, anunță generalul Minekaiev.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina