Sesiune de indecizie la bursă

Sesiune de indecizie la bursă

Sursa foto: Thanee Hengpattanapong | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 oct 2023

Chiar dacă lichiditatea a fost în nota bună a perioadei, deviațiile minore ale indicilor și închiderile divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni au arătat o ședință în care investitorii au fost marcați de nehotărâre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu un elan puternic către noi maxime luna trecută, bursa românească se încăpățânează să nu se corecteze în pofida valului de vânzări de pe piețele externe. Nu a făcut-o nici în precedenta sesiune, deși indicele DAX40 din Germania a coborât la un nou minim al ultimelor 6 luni în zona de 15.100 de puncte și la New York Stock Exchange indicii principali pierdeau peste un procent.

Plasamentele în programul Fidelis s-au redus substanțial. Participare la jumătate față de exercițiul de primăvară CITEȘTE ȘI Plasamentele în programul Fidelis s-au redus substanțial. Participare la jumătate față de exercițiul de primăvară

La acest sentiment de aversiune la risc de marile burse ale lumii, indicele reprezentativ BET de la BVB a reacționat printr-o retragere de numai 0,07%, până la nivelul de 14.358,08 puncte, lăsând cale liberă, sub aspect tehnic, pentru o nouă atacare a maximelor.

Sesiune de indecizie la bursă

Acțiunile bancare chiar au închis în teritoriu pozitiv și sunt element decisiv în ancorarea indicelui principal: +0,51%, până la prețul de 15,68 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au adunat transferuri de 10,58 milioane lei, și +0,98%, până la pețul de 22,70 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au însumat schimburi de 8,58 milioane lei.

Bonas Import Export trece pe profit la S1. Consiliul de Administrație motivează schimbările din conducerea companiei prin faptul că aceasta își oprise creșterea CITEȘTE ȘI Bonas Import Export trece pe profit la S1. Consiliul de Administrație motivează schimbările din conducerea companiei prin faptul că aceasta își oprise creșterea

Din perspectiva lichidității, ședința a fost în linia bună a perioadei, cu un rulaj de 78,46 milioane lei (15,77 milioane euro) care are și caracteristica de a fi distribuit consistent în adâncime pe mai mulți emitenți.

Cea mai intensă activitate a fost pe titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat 10,79 milioane lei în segmentul regular și o tranzacție specială în piața deal cu o valoare de 6,60 milioane lei. Cotația s-a corectat cu 0,41%, până la prețul de 120,00 lei/acțiune ce conferă producătorului de energie hidro o capitalizare bursieră de 53,97 miliarde lei (10,91 miliarde euro).

DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer, și-a triplat profitul la S1 CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie controlată de familia olandeză de Boer, și-a triplat profitul la S1

Tot pe sectorul energetic al cărui indice de profil BET-NG a pierdut 0,48%, titlurile producătorilor de gaze naturale au avut evoluție în oglindă în nota de lipsă de hotărâre a pieței: +1,12%, până la prețul de 45,15 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au întrunit volume echivalente cu 6,66 milioane lei, și -1,41%, pânpă la prețul de 0,5610 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat transferuri de 6,31 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 0,62%, până la prețul de 0,3990 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi de 8,19 milioane lei, în timp ce indicele financiar BET-FI a avut un declin de amplitudine încă și mai mare, -1,07%, până la nivelul de 52.540,81 de puncte.

Rețeaua Pizza Hut din România va fi reorganizată, multe restaurante vor fi închise CITEȘTE ȘI Rețeaua Pizza Hut din România va fi reorganizată, multe restaurante vor fi închise

Tranzacții cu puțin sub reperul de 2 milioane lei am mai consemnat pe 2 simboluri care, de aemenea, au avut evoluții de sens contrar: +0,40%, până la prețul de 0,9940 lei/acțiune, pentru titlurile AROBS Transilvania (AROBS) și -0,31%, până la prețul de 48,90 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearlectrica (SNN).

De asemenea, o activitate de peste 1 milion de lei am mai înregistrat pe titlurile de stat scadente în aprilie 2024 (R2404B) și pe titlurile furnizorului de servicii MedLife (M), care s-au apreciat cu 0,55%, până la prețul de 4,5950 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica