Acționarii Băncii Transilvania aprobă dividende cu randament de aproape 5%. Undă verde pentru lansarea de obligațiuni cu valoare de până la 1,5 miliarde euro în următorii 5 ani

Acționarii Băncii Transilvania aprobă dividende cu randament de aproape 5%. Undă verde pentru lansarea de obligațiuni cu valoare de până la 1,5 miliarde euro în următorii 5 ani
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 sep 2023

Acționarii Băncii Transilvania vor primi dividende la începutul lunii noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Băncii Transilvania (TLV) a a aprobat distribuția de dividende, după ce în primăvară instituția de credit a acordat numai acțiuni gratuite printr-o majorare de capital în contul profitului net obținut anul trecut.

Astfel, atât din câștigul net din 2022, Banca Transilvania va distribui acționarilor suma de 897,54 milioane lei, în timp ce din rezervele aferente anilor anteriori va fi repartizări de cash în echivalent 4,91 milioane lei. Nu mai puțin de 902,45 milioane lei vor pleca, având dată a plății 6 noiembrie, către acționarii înregistrați la data de 23 octombrie.

ABN Systems - profit de 2,7 ori mai mic CITEȘTE ȘI ABN Systems - profit de 2,7 ori mai mic

Valoarea dividendului brut este de 1,13 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 22,05 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de 4,71%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost aprobat un program de emisiuni de obligațiuni corporative, denominate în euro, în lei sau în altă valută, după caz, în condițiile pieței în ceea ce privește rata dobânzii, cu o scadență de maximum 10 ani, cu frecvența cuponului anuală sau semi-anuală, pentru o sumă de maximum 1,50 miliarde euro sau echivalent, pe baza unei structuri flexibile, prin mai multe emisiuni separate, derulate pe o perioada de maximum 5 ani, cu delegarea compețentelor privind stabilirea condițiilor programului de emisiune către Consiliul de Administrație.

Transilvania Investments lansează ofertă de răscumpărare CITEȘTE ȘI Transilvania Investments lansează ofertă de răscumpărare

Obligațiunile ar urma să fie vândute – în consorții din care ar urma să facă parte inclusiv BT Capital Partners – în oferte publice sau plasamente private destinate investitorilor calificați și unui număr de până la 150 de persoane fizice sau juridice și ulterior listate la Bursa de Valori București sau pe o altă piață.

La BVB, societatea care are o istorie bursieră de peste un sfert de veac, a listat în vară o emisiune de obligațiuni denominată în euro în valoare de 200 milioane euro scadentă în anul 2023 și având un cupon al dobânzii de Euribor 6 luni plus 6,68%. O altă emisiune pe piață este din anul 2018, înainte de explozia dobânzilor, aceasta având maturitate în 2028 și o dobândă Euribor la 6 luni plus 3,75%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
obligatiuni
dividende