Sesiune pozitivă la bursă. Aprecieri consistente pe segmentul SIF și nou maxim pentru acțiunile MedLife

Sesiune pozitivă la bursă. Aprecieri consistente pe segmentul SIF și nou maxim pentru acțiunile MedLife

Sursa foto: Thatsaphon Saengnarongrat / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 dec 2020

Într-o piață reglementată de la BVB marcată de o activitate de tranzacționare slabă, indicele BET a atins un nou maxim post-COVID.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pe bursa românească a fost procesată componenta locală a tranzacției prin care Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat titluri proprii, valoarea acesteia ridicându-se la 141,46 milioane lei. Fără acest volum excepțional, lichiditatea a fost mai degrabă modestă, cu cea mai transferată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV), adunând schimburi de numai 4,51 milioane lei într-o zi în care cotația a avansat cu 0,22%, până la prețul de 2,2750 lei/acțiune.

Interesul a fost într-atât de limitat încât al 2-lea rulaj al pieței, de 3,24 milioane lei, a fost consemnat pe segmentul obligațiuni, respectiv pe titlurile de stat scadente în anul 2023 (R2312A).

Nuclearelectrica a vândut energie de peste 242 milioane lei companiei energetice de stat a Sloveniei CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica a vândut energie de peste 242 milioane lei companiei energetice de stat a Sloveniei

Fără ordine consistente, piața s-a mișcat timid. Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,17% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,21%, până la nivelul de 9.653,86 puncte într-o mișcare ce păstrează o tendință puternică pe termen scurt, așa cum o indică graficul atașat al indicelui celor mai tranzacționate acțiuni românești și care este susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5).

Sesiune pozitivă la bursă. Aprecieri consistente pe segmentul SIF și nou maxim pentru acțiunile MedLife

Indicele financiar BET-FI a supraperformat pieței, cu o apreciere de 2,36%, până la nivelul de 43.035,75 puncte, tractat de saltul de 4,32%, până la prețul de 1,8100 lei/acțiune, a titlurilor SIF Oltenia (SIF5), care au adunat transferuri de 1,60 milioane lei. Cel mai important emitent de la capitolul fondurilor închise, Fondul Proprietatea, a avut o dinamică mai atenuată, +0,36%, până la prețul de 1,3800 lei/acțiune, pe o activitate de 1,47 milioane lei.

În rest, alte 5 acțiuni au avut transferuri între 1,10 milioane lei și 1,60 milioane lei. Pe sectorul energetic al cărui indice de profil a avansat cu 0,02%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 0,12%, până la prețul de 17,00 lei/acțiune, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au scăzut cu 0,35%, până la prețul de 28,25 lei/acțiune, și titlurile Electrica (EL) au suferit un declin de 1,20%, până la prețul de 12,35 lei/acțiune.

Momentul impotant pentru istoria de 4 ani pe bursă a emitentului, titlurile MedLife (M) au crescut cu 3,42%, până la un nou maxim la închidere de 51,40 lei/acțiune. Furnizorul de servicii medicale a notificat astăzi piața că a cumpărat 75% din acțiunile Pharmachem, cea mai mare achiziție a grupului din ultimii ani și prima achiziție în sectorul farmaceutic.

Prin contrast, un vânzător, TeraPlast Bistrița (TRP), care a anunțat vânzarea pentru 4,5 milioane de euro a diviziei de profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group, a pierdut 0,23% la nivelul  capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la nivelul de 0,4300 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
medlife
sif oltenia
fondul proprietatea
romgaz
electrica