Weedmaps, marketplace american pentru vânzători și consumatori de canabis, se listează la bursă. Compania, evaluată la 1,5 miliarde dolari

Weedmaps, marketplace american pentru vânzători și consumatori de canabis, se listează la bursă. Compania, evaluată la 1,5 miliarde dolari
scris 11 dec 2020

Compania americană WM Holding Company (WMH), operatorul platformei online Weedmaps pentru consumatori și vânzători de canabis, se va lista pe bursă, în urma unei fuziuni cu Silver Spike Acquisition Corp.

Fuziunea cu Silver Spike, companie de tip SPAC afiliată fondului de investiții Silver Spike Capital, va evalua societatea nou-creată la aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit WMH.

O companie SPAC este un vehicul investițional tranzacționat public, specializat în atragerea de capital pe bursă cu scopul de a finanța o achiziție. Compania achiziționată devine publică în urma fuziunii, procesul reprezentând o alternativă la listările tradiționale.

EXCLUSIV Interviu Mădălina Constantin, Managing Counsel Dentons București: Pe agenda deputaților, în avizare la Comisiile de Specialitate, un proiect prin care se urmărește legiferarea în România a canabisului în scopuri medicale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Interviu Mădălina Constantin, Managing Counsel Dentons București: Pe agenda deputaților, în avizare la Comisiile de Specialitate, un proiect prin care se urmărește legiferarea în România a canabisului în scopuri medicale

Operatorul Weedmaps estimează că va obține fonduri brute de până la 575 milioane de dolari în cadrul acordului cu Silver Spike, din care 250 milioane de dolari reprezintă capital atras de Silver Spike și 325 milioane de dolari o investiție de tip PIPE (investiție privată în acțiuni publice), la care au participat, printre alții, AFV Partners și Senvest Management.

Acțiunile Silver Spike s-au apreciat cu peste o treime în urma informațiilor. Noua companie va rămâne listată pe piața Nasdaq.

Acordul dintre Weedmaps și Silver Spike vine la mai puțin de o săptămână după ce Camera Reprezentanților din Congresul SUA a votat în favoarea dezincriminării canabisului la nivel federal, pentru prima dată de la includerea marijuanei pe lista substanțelor controlate, în 1970, scrie Reuters.

Legislația nu este așteptată să treacă de Senat cât timp republicanii au majoritatea în camera superioară, însă oferă speranțe privind o eventuală legalizare a consumului și comerțului pe întreg teritoriul SUA.

Totodată, decizia ar deschide calea unui val de oferte publice pe bursa din New York pentru companiile din industrie. În prezent, acestea nu se pot lista la bursă dacă au activități ce presupun vânzarea de canabis, sau "atingerea" plantelor (cultivare, transport etc.)

Până acum, consumul recreațional a fost legalizat în 15 state americane și în capitala Washington, în timp ce utilizarea canabisului în scopuri medicale este permisă în peste 30 de state.

viewscnt
Afla mai multe despre
wmh
weedmaps
listare bursa
fuziune
silver spike
canabis
marijuana
legalizare canabis