SIF Banat Crișana, vânzătorul cel mare în oferta de răscumpărare de la Bermas Suceava

SIF Banat Crișana, vânzătorul cel mare în oferta de răscumpărare de la Bermas Suceava
scris 20 mar 2018

Nu mai puțin de 95% din cele 1,29 milioane acțiuni răscumpărate de producătorul de bere Bermas Suceava, echivalentul a 6% din capitalul social, au fost vândute de SIF Banat Crișana, care a păstrat o deținere nerelevantă. Suma încasată se ridică la 1,35 milioane lei.

SIF Banat Crișana și-a înstrăinat cea mai mare parte a participației de 5% din acțiunile producătorului de bere Bermas Suceava (BRM). Cele 1,23 milioane acțiuni au fost vândute în oferta publică de răscumpărare pe care Bermas a derulată pentru 6% din titlurile sale și care a fost închisă la finalul săptămânii trecute.

În urma operațiunii de piață în care SIF Banat Crișana a încasat 1,35 milioane lei, echivalentul a aproape 95% din totalul ofertei de 1,42 milioane lei, societatea a mai rămas cu o deținere nerelevantă, de aproximativ 22.000 de acțiuni, care au o valoare mai mică decât un automobil Dacia Logan.

Greșeala pe care polonezul Ludwik Sobolewski, fostul director al BVB, o regretă CITEȘTE ȘI Greșeala pe care polonezul Ludwik Sobolewski, fostul director al BVB, o regretă

Derulată în perioada 23 februarie – 15 martie la prețul de 1,10 lei/acțiune, oferta de la Bermas cifrează capitalizarea de piață a companiei este de 23,71 milioane lei (5,09 milioane euro).

În raportarea anuală preliminară, Bermas, producător al berilor Bermas, Suceava și Călimani, indică faptul că a obținut în 2017 venituri din cifra de afaceri de 27,96 milioane lei, în urcare cu 11,92% față de 24,98 milioane lei în exercițiul financiar anterior. În același interval de raportare, profitul operațional s-a majorat cu 13,88%, la 3,20 milioane lei, de la 2,81 milioane lei, iar profitul net a urcat cu 15,03%, la 1,76 milioane lei, de la 1,53 milioane lei.

SIF Banat Crișana nu este numai la vânzare. Societatea a plătit aproape 10 milioane de euro pentru un pachet de acțiuni la Conpet Ploiești (COTE) pe care l-a cumpărat de la fondul de investiții finlandez KJK Fund II SICAV-SIF și a ajuns să controleze 6,5% din titlurile transportatorul de țiței prin conducte.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
bvb
bursa
kjk
bermas
bere