Digi a suplimentat cu 16 milioane euro valoarea creditului contractat la începutul acestui an

Digi a suplimentat cu 16 milioane euro valoarea creditului contractat la începutul acestui an
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mar 2018

RCS&RDS și subsidiara sa din Ungaria au suplimentat facilitatea de credit care înlocuiește parțial împrumutul de tip bridge semnat în octombrie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul Digi a încheiat un amendament la facilitatea sindicalizată încheiată la începutul lunii trecute și care refinanța creditul de tip bridge contractat anul trecut pentru achiziția operatorului Invitel Tavkozlesi din Ungaria. Astfel, RCS&RDS și operatorul telecom achiziționat în Ungaria au suplimentat cu 16 milioane de euro facilitatea, la 179 milioane de euro, față de 163 milioane euro cât se anunțase inițial. Creditorii sunt aceiași, respectiv filiala londoneză a Citibank și ING Bank.

Facilitatea sindicalizată are o maturitate de 5 ani și dobânda aplicabilă este de 2,65%, conform notificării Digi de la începutul lui februarie. Digi a cumpărat în vară operatorul telecom Invitel Tavkozlesi, pentru care s-a angajat să plătească 140 milioane de euro, iar în octombrie a încheiat contractele de împrumut pentru finanțarea tranzacției.

EXCLUSIV RCS&RDS și Telekom Fix au câștigat clienți din portarea numerelor. Ceilalți operatori au ieșit pe minus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV RCS&RDS și Telekom Fix au câștigat clienți din portarea numerelor. Ceilalți operatori au ieșit pe minus

Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA ajustat de 287,5 milioane euro, cu 9,19% mai mare decât cel de 263,3 milioane euro din 2016, însă, la nivelul profitului net, creșterea este de 423%.

Compania s-a listat la BVB în luna mai a anului trecut, iar la finalul ședinței de tranzacționare de astăzi prețul este de 34,90 lei/acțiune, cu 12,75% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice care a adus acest emitent la cota bursei. La ultima cotare, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 3,49 miliarde lei (748,67 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
ungaria
ing bank
citigroup
credit