SIF Moldova, ofertă de răscumpărare la prețul de 1 leu/acțiune, peste prețul pieței. Cotația SIF2 sare la bursă cu peste 4%

SIF Moldova, ofertă de răscumpărare la prețul de 1 leu/acțiune, peste prețul pieței. Cotația SIF2 sare la bursă cu peste 4%

Sursa foto: Raicu Roland Valentin / dreamstime.com

scris 31 mai 2017

Titlurile SIF Moldova cresc în piață după ce emitentul a anunțat că va derula o ofertă de răscumpărare pentru 2,41% din titluri la prețul de 1 leu/acțiune.

SIF Moldova (SIF2) va derula, în perioada 7-27 iunie, o ofertă publică de răscumpărare pentru 25 milioane acțiuni proprii, reprezentând 2,41% din capitalul social, a anunțat în această dimineață emitentul. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat ieri operațiunea de piață, care va fi efectuată la prețul de 1,00 leu/acțiune, cu 10,74% peste ultima valoare de închidere a titlurilor SIF Moldova, de 0,9030 lei/acțiune.

Reacția în piață a fost pozitivă, titlurile societății de investiții finanicare fiind tranzacționate la un preț de 0,9400 lei/acțiune, cu 4,10% peste referință, la jumătate de oră de la publicare anunțului, conform platformei de tranzacționare  a IFB Finwest.

Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus CITEȘTE ȘI Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus

Interesul față de oferta publică a antrenat și activitatea de tranzacționare pe acest emitent, care, la ora 11:45, era cel mai lichid de la cota BVB, cu o valoare însumată a tranzacțiilor de 2,88 milioane lei.

Scopul programului este reducerea capitalului social, prin anularea acțiunilor răscumpărare. Reducerea capitalului social va fi supusă aprobării în cadrul următoarei Adunări Generale a Acționarilor. Obiectivele programului sunt diminuarea discountului dintre valoarea unitară a activului net și prețul de tranzacționare, creșterea cotației și a lichidității acțiunii SIF2, cu efect în creșterea profitului pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
asf
rascumparari
bvb
bursa