SIF Moldova propune acționarilor un dividend cu randament de 5,5%, răscumpărări și vrea să o ia de la capăt cu operațiunea de consolidare

SIF Moldova propune acționarilor un dividend cu randament de 5,5%, răscumpărări și vrea să o ia de la capăt cu operațiunea de consolidare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2016

Pentru Adunarea Generală a Acționarilor din 25 aprilie SIF Moldova avansează un dividend brut de 0,045 lei/acțiune și supune votului un nou calendar al operațiunii de consolidare a valorii nominale a acțiunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Moldova (SIF2) ar urma să distribuie în acest an dividende în valoare de 46,72 milioane lei din profitul net obținut anul trecut. Societatea a propus pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 25 aprilie un nivel al dividendului brut de 0,045 lei/acțiune care, calculat la valoarea netă și raportat la prețul de piață de ieri de la BVB al titlurilor SIF Moldova de 0,78 lei/acțiune, oferă un randament de 5,48%.

Reacția în piață a fost de dezamăgire, în numai o oră de tranzacționare de la anunț titlurile coborând către nivelul de 0,751 lei/acțiune, cu 3,72% sub referință. La acest nivel randamentul dividendului cu data plății 30 iunie încă nu este ameliorat substanțial, acesta fiind, în continuare de 5,69%.

Pe ordinea de zi mai figurează și aprobarea unui plan pentru acordarea cu titlu gratuit a maximum 16 milioane acțiuni către adminstratorii, directorii și angajații SIF Moldova pentru punerea în aplicare a acestuia solicitându-se un mandat pentru Consiliul de Administrație.

Votată și în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 13 ianuarie, operațiunea de majorare de 25 de ori a valorii nominale a titlurilor SIF Moldova se va afla pe ordinea de zi și în aprilie după ce procesul de la Tribunalul Bacău intentat de Asociația Investitorilor pe Piața de Capital (AIPC) a făcut să deraieze vechiul calendar de derulare a acestui proces în urma căruia ar urma să fie forțați în afara acținariatului peste 5 milioane de acționari care au primit titluri SIF2 prin programul de privatizare în masă.

Conform noii propuneri, calendarul are la bază un număr de zile de la obținerea aprobării prospectului de operațiune din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Tot în AGEA este propus un program de răscumpărări pentru 10,38 milioane acțiuni, titlurile urmând să fie alocate către administratori, directori și angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
aipc
asf
dividende
rascumparari