SIF Transilvania acceptă prețul de evaluare și se retrage din acționariatul IAR Brașov

SIF Transilvania acceptă prețul de evaluare și se retrage din acționariatul IAR Brașov
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 iun 2018

După îmbunătățirea prețului de evaluare la producătorul de elicoptere IAR Brașov, SIF Transilvania acceptă oferta de retragere a societății și urmează să încaseze echivalentul a aproximativ 1,5 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețul de 11,18 lei/acțiune, cu 26,75% peste cel de 8,82 lei/acțiune din piața secundară al titlurilor IAR Brașov este considerat suficient de atractiv de către SIF Transilvania (SIF3) care a notificat astăzi că va accepta oferta de retragere din societate, în baza ultimului raport de evaluare. Societatea cu sediul din Brașov respinsese inițial prețul de 9,34 lei/acțiune și a solicitat o refacere a raportului de evaluare. Deși a fost realizat de același evaluator, Darian DRS, și la un interval de numai o lună de zile, prețul indicat de raport a fost cu 19,70% peste cel avansat anterior.

Societatea cu sediul în Brașov ar urma să încaseze echivalentul a aproximativ 1,5 milioane euro pentru un pachet de acțiuni care depășea conform ultimelor raportări 600.000 de titluri ale producătorului de elicoptere unde actioner majoritar este statul roman, prin Ministerul Economiei, cu o deținere de 64,89% din capitalul social. La prețul tranzacției, valoarea de piață a IAR Brașov se ridică la 211,06 milioane lei (45,24 milioane euro).

Meciul dintre Mihai Fercală și Constantin Frățilă se termină nedecis într-o AGA în care cei doi și-au aruncat acuzații grave. Cuvântul „infractor”, pronunțat de peste 100 de ori. Nici soțiile combatanților nu au scăpat CITEȘTE ȘI Meciul dintre Mihai Fercală și Constantin Frățilă se termină nedecis într-o AGA în care cei doi și-au aruncat acuzații grave. Cuvântul „infractor”, pronunțat de peste 100 de ori. Nici soțiile combatanților nu au scăpat

SIF Transilvania a solicitat retragerea în baza unui articol din Legea societăților comerciale care stabilește că acționarii care nu au votat în favoarea unei hotărâri a adunării generale au dreptul de a se retrage din societate și de a solicita cumpărarea acțiunilor lor de către societate, dacă respectiva hotărâre are ca obiect schimbarea obiectului principal de activitate, mutarea sediului societății în străinătate, schimbarea formei societății, fuziunea sau divizarea societății.

Solicitarea a fost făcută la începutul acestui an, în contextul în care, la finele anului trecut, a fost decisă schimbarea vechiului obiect principal de activitate al societății, respectiv repararea și întreținerea aeronavelor și navelor spațiale, cu noul obiect principal de activitate al societății, cel privind Fabricarea de aeronave și nave spațiale.

În primul trimestru, cifra de afaceri netă a producătorului de elicoptere IAR Brașov (IARV) s-a majorat cu 118,22%, la 40,11 milioane lei, de la 18,38 milioane lei în primele 3 luni ale anului trecut. Profitul net a crescut cu +58,55%, la 4,82 milioane lei, de la 3,04 milioane lei.

În pofida unei majorări anul trecut a cifrei de afaceri cu peste o cincime, producătorul de elicoptere IAR Brașov a raportat un câștig cu 1,2 milioane de lei mai mic decât în 2016, afectat negativ de creșterea cheltuielilor. Vânzările cu 21,6% mai mari raportat la anul precedent, în sumă de 185 milioane de lei, însă câștigul net s-a micșorat cu peste 9,9% anul trecut, de la 12,21 milioane de lei la 11 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
iar brasov
bvb
bursa
darian drs