Acționarii Alumil Rom Industry aprobă dividendul-mamut echivalent cu aproape un sfert din prețul acțiunii

Acționarii Alumil Rom Industry aprobă dividendul-mamut echivalent cu aproape un sfert din prețul acțiunii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 apr 2018

Furnizorul de profile de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry va distribui unui dividend brut de 0,4160 lei/acțiune, al cărui randament net ar fi de peste aproape 19%. Prețul acțiunilor a sărit în piață cu 15%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Alumil Rom Industry (ALU) mai întâi a surprins piața când a venit cu un profit net pentru anul trecut de 13,46 milioane lei, înzecit față de cel din 2016. Nu mai puțin de 13 milioane lei din acest câștig va pleca spre acționari sub formă de dividende, după votul favorabil din Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de astăzi.

Suma a fost obținută după ce compania a vândut o serie de terenuri anul trecut în București, Brașov și Timiș. Mutarea de a repartiza nu mai puțin de 96,58% din acest câștig sub formă de dividend este ceva care, la momentul publicării convocatorului, nu era inclus în preț și a determinat în răstimpul de o lună aprecierea cu peste o treime a titlurilor Alumil.

EXCLUSIV NN Pensii reduce cu o treime comisionul de administrare aplicat contribuțiilor clienților. Operațiunea taie 15% din veniturile administratorului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV NN Pensii reduce cu o treime comisionul de administrare aplicat contribuțiilor clienților. Operațiunea taie 15% din veniturile administratorului

Dividendul brut de 0,4160 lei/acțiune reprezintă a aproape un sfert din prețul de închidere de ieri de pe bursă de 1,8800 lei/acțiunilor a titlurilor companiei care distribuie profile de tâmplărie din aluminiu fabricate de gigantul grec Alumil Miloas. Este un nivel la care, la actuala cotație, randamentul net al dividendului este de 18,72%. Data de înregistrare este 21 mai, iar data plății pentru dividendele în valoare însumată de 13,00 milioane lei este 6 iunie.

Alumil Rom Industry, companie controlată de Alumil Miloas în proporție de 55,90% și care îl are ca alt acționar major pe directorul general Michail Sotiriou, cu o participație de 23,95%, este listată la Bursa de Valori București din anul 2007, unde la ultimul preț de închidere de 1,8800 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății se ridică la 58,75 milioane lei (12,64 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
alumil rom industry
aluminiu
tamplarie dividende
bvb
bursa