Societatea de Construcții Napoca, afaceri duble la T1

Societatea de Construcții Napoca, afaceri duble la T1

Sursa foto: Oleg Dudko / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mai 2020

Cu o avertizare de la ASF pentru efectuarea unei oferte publice obligatorii din partea acționarului majoritar Liliana Marchiș, Societatea de Construcții Napoca a trecut pe profit în primele 3 luni ale acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Societatea de Construcții Napoca (NAPO) a realizat în primul trimestru venituri operaționale în valoare de 18,84 milioane lei, în creștere cu 116,55% față de cele de 8,70 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile totale au crescut cu 99,01%, la 17,93 milioane lei, de la 9,01 milioane lei.

În acest context, rezultatul din exploatare a fost de 914.000 de lei, față de pierderea operațională de aproximativ 313.000 de lei de la T1 2020. La nivelul rezultatului net, compania afișează un profit net trimestrial de aproximativ 725.000 de lei, comparativ pierderea de aproximativ 325.000 de lei.

Hidroelectrica a semnat contractul de consultanță pentru listarea la bursă. Procesul nu poate fi însă lansat în acest an CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a semnat contractul de consultanță pentru listarea la bursă. Procesul nu poate fi însă lansat în acest an

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a notificat recent emitentul unde noul acționar majoritar nu a derulat, conform prevederilor legii, o ofertă publică de preluare obligatorie în termen de 2 luni de la dobândirea pachetului de control pe 10 ianuarie 2019. Atunci, conform instituției, Liliana Marchiș, a achiziționat un număr de 12.400 de acțiuni, reprezentând 98,42% din capitalul social al IT Transilvania Invest și și-a majorat participația la 99,45% din titlurile societății.

Cum respectiva firmă deține 67,38% din acțiunile Societății de Construcții Napoca, Marchiș ar fi trebuit să inițieze demersurile pentru realizarea ofertei pentru acționarii de portofoliu. Este motivul pentru care ASF a decis aplicarea unei amenzi de 65.000 de lei, care este atacabilă în termen de 30 de zile. De asemenea, aceasta avea obligația de a depune în termen de cel mult 15 zile de la data emiterii deciziei Autorității să depună documentația aferentă ofertei publice de preluare obligatorii. Acest termen se consumă zilele acestea.

Proiect adoptat în primă etapă: Statul nu va putea înstrăina participațiile la companii timp de 2 ani. Va căuta, în schimb, să dețină mai multe acțiuni la companiile existente CITEȘTE ȘI Proiect adoptat în primă etapă: Statul nu va putea înstrăina participațiile la companii timp de 2 ani. Va căuta, în schimb, să dețină mai multe acțiuni la companiile existente

Compania vine cu rezultatele financiare după trecerea perioadei raportărilor trimestriale la 15 mai. Conform acestora, la data de 31 martie activele totale ale Societății de Construcții Napoca se ridicau la 136,64 milioane lei, cu 1,34% mai mici decât cele de 138,50 milioane lei de la 1 ianuarie 2020. În același răstimp, datoriile totale au fost reduse cu 2,69%, la 93,60 milioane lei, de la 96,19 milioane lei.

La ultimul preț de pe bursă al titlurilor firmei, de 4,46 lei/acțiune, capitalizarea acesteia se situează la 27,79 milioane lei (5,74 milioane euro). Operațiunea de piață ar trebui să aibă la bază un raport de evaluare, iar în cazul unei subscrieri consistente pentru restul de pachete reprezentând 32,16% din capitalul social, aceasta ar urma să se cifreze la echivalentul a câteva milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
societatea de constructii napoca
asf
bvb
bursa