Condamnată la lohn-ul industrial, Electroargeș și-a diminuat profitul net cu 20%. Germanii de la Kärcher au atenționat că nu poate vinde sub alte mărci produse fabricate sub licența lor

Condamnată la lohn-ul industrial, Electroargeș și-a diminuat profitul net cu 20%. Germanii de la Kärcher au atenționat că nu poate vinde sub alte mărci produse fabricate sub licența lor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 nov 2017

Deși a avut venituri relativ constante, compania specializată în fabricarea produselor electrocasnice Electroargeș a raportat în primele 3 trimestre un profit net de 9,6 milioane lei, în scădere cu peste 20% față de perioada similară a anului trecut. Compania a fost atenționată la jumătatea lunii septembrie de partenerii germani de la Kärcher că nu poate vinde produse sub alte mărci cu piese și proiecte aflate sub licența lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) a realizat în primele 9 luni din acest an venituri totale din exploatare de 151,19 milioane lei, cu 2,71% peste cele din intervalul corespondent din 2016. În aceeași perioadă, cheltuielile totale din exploatare au urcat cu 5,63%, la 140,97 milioane lei, de la 133,45 milioane lei.

Acesta este contextul în care rezultatul operațional a coborât cu 25,45%, la 10,28 milioane lei, de la 13,79 milioane lei. Dinamica a fost ceva mai atenuată, -20,44%, la nivelul profitului net, care s-a cifrat la 9,61 milioane lei, comparativ cu 12,08 milioane lei în primele 3 trimestre ale anului trecut.

Compania și-a erodat marjele, iar proiectul de a vinde produse electrocasnice fabricate la Curtea de Argeș sub alte mărci și cu un adaos mai ridicat a fost abandonat într-o fază incipientă. În urmă cu 2 luni, compania germană Kärcher cu care Electroargeș are o colaborare a atenționat compania din Curtea de Argeș că nu poate desface produse sub marcă proprie, utilizând tehnologia primită de la ei. „Fabricarea altor mărci de aspiratoare umede și uscate cu scule și piese de producție Kärcher este ceva ce nu vom tolera în viitor”, se spunea în documentul citat.

Profitul net la 9 luni al Electroaparataj se prăbușește de 11 ori CITEȘTE ȘI Profitul net la 9 luni al Electroaparataj se prăbușește de 11 ori

La 30 septembrie, activele totale ale Electroargeș erau de 121,08 milioane lei, în creștere cu 22,07% față de cele de 111,49 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 40,95%, la 42,99 milioane de lei, de la 30,50 milioane de lei.

Electroargeș este listată la cota Bursei de Valori București și la ultimul preț de închidere de 1,3750 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 121,04 milioane de lei (26,03 milioane de euro). Compania a convocat pentru data de 12 decembrie acționarii propunând derularea unui plan de răscumpărare pentru 10% din acțiunile proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
karcher
bvb
bursa