Șocul Volkswagen ajunge și în Japonia

Șocul Volkswagen ajunge și în Japonia
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 sep 2015

Indicele principal al Bursei de la Tokyo a scăzut cu 2,24%, după vacanța prelungită, având de înglobat, încă de vineri, scandalul cu pierderi de miliarde de dolari pentru Volkswagen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele alcătuit de Morgan Stanley pentru piețele asiatice cu excepția Japoniei "s-a târâit" noaptea trecută pentru un avans de 0,2%, scrie Reuters, însă atenția principală în Extremul Orient a fost captată de redeschiderea Bursei de la Tokyo, după trei zile de sărbătoare națională în Japonia. Indicele Nikkei 225 a pierdut 2,24%, conform Bloomberg, având de recuperat îngrijorările din piețele internaționale legate de scandalul în care este implicată compania germană Volkswagen. Pentru o țară în care industria auto este foarte importantă, nu era de așteptat ca impactul să fie neglijabil.

Indicele Hang Seng din Hong Kong a coborât cu 0,93% față de sesiunea anterioară, în timp ce piața de la Shanghai a consemnat un avans marginal peste zero. Nici de acolo veștile nu sunt încurajatoare. Producția de oțel a Chinei în 2015 ar urma să fie cu 810 tone mai mică decât anul trecut, conform unui raport al portalului custeel.net al Asociației producătorilor siderurgici chinezi, citat de Zero Hedge.

Piețele asiatice încearcă o reșezare după mișcările recente, însă tonul pare a fi așteptat tot din America și Europa. "Investitorii sunt precauți deocamdată. Piețele vor deveni mai stabile cînd incertitudinile din economia Chinei și față de politica monetară a SUA se vor diminua", a declarat, pentru Reuters, Masahiro Ichikawa, senior strategist la Sumitomo Mitsui Asset Management din Japonia.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
tokyo
bursa
volkswagen
china
hong kong