Soros fuge cu banii încredințați în administrare "regelui bondurilor"

Soros fuge cu banii încredințați în administrare "regelui bondurilor"
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 nov 2015

Miliardarul american George Soros și-a retras investiția de aproape 500 milioane dolari aflați la Janus Capital în administrarea lui Bill Gross, fostul manager de la PIMCO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A venit cu 490 milioane dolari la curtea celui supranumit "regele bondurilor", dar acum a retras toți banii. Miliardarul american George Soros a decis să-și lichideze plasamentul la Janus Capital, administrat de fostul manager de la PIMCO, Bill Gross, potrivit unor persoane din industria fondurilor citate de  Wall Street Journal. Publicația americană, preluată de Zero Hedge, afirmă că aceasta este o lovitură majoră pentru Gross, după ce acesta s-a zbătut în efortul de a-și consolida propriul fond după plecarea intempestivă acum una an de la PIMCO, compania pe care a fondat-o și care este cel mai mare investitor în piețele internaționale de bonduri.

Banii plasați de Soros Fund Management erau într-un cont instituțional separat care doar copia mișcările realizate de Janus Global Unconstrained Bond, fără a fi în fondurile companiei cu sediul în statul Colorado, SUA, care l-a adoptat pe Gross, în vârstă de 71 de ani. Informația a fost confirmată de furnizorul de servicii privind plasamentele investitorilor instituționali eVestment LLC.

Plecarea lui Bill Gross de la PIMCO s-a tradus într-o hemoragie de aproape 200 miliarde dolari pentru fondul principal al companiei, Total Return Bond Fund, însă banii au plecat mai degrabă către terți administratori, foarte puțini dintre clienți urmându-l pe fondator la Janus Capital.

Eforturile lui Gross par a fi consumate mai degrabă în tranșarea relației vechi cu PIMCO decât la noua construcție. În urmă cu trei săptămâni, acesta a anunțat că dă în judecată compania care l-a dat afară solicitând despăgubiri de 200 milioane dolari pentru felul în care a fost îndepărtat. Reclamantul acuza existența unei veritabile "cabale" din partea celor directorilor "conduși de patima de putere, lăcomie și dorința de a-și îmbunătăți propria poziție financiară și reputație pe seama investitorilor".
 

viewscnt
Afla mai multe despre
soros
investitii
pimco
bursa
fonduri
bill gross
janus capital