Soția președintelui Mihai Fercală cumpără acțiuni SIF Transilvania de 20.000 de lei

Soția președintelui Mihai Fercală cumpără acțiuni SIF Transilvania de 20.000 de lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 ian 2016

În raportările pentru tranzacțiile persoanelor inițiate către Bursă de la SIF Transilvania, emitentul informează că Elena Fercală, soția președintelui societății a achiziționat 75.500 de acțiuni cu simbolul SIF3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elena Fercală, soția președintelui SIF Transilvania (SIF3), Mihai Fercală, își mărește expunerea pe societate. Aceasta a achiziționat ieri un număr de 75.500 de acțiuni SIF Transilvania la prețul de 0,274 lei/acțiune, ceea ce situează valoarea schimbului cu puțin peste 20.000 de lei, potrivit raportării remise de intermediarul Blue Rock Financial Services postată de emitent pe portalul Bursei de Valor București.

Mihai Fercală este contestat de un grup de acționari format din fondurile de pensii Certinvest, fondul "Pensia mea", Broadhurst Investments, omul de afaceri Constantin Frățilă și fostul director din cadrul supraveghetorului pieței Radu Toia. Grupul concetrând acțiuni ce reprezintă 8,09% din capitalul social al SIF Transilvania apreciază că actualul management este defectuos și solicită revizuirea modelului de business al societății.

Propunerea lor este ca o nouă echipă de management să elaboreze strategia de dezvoltare a societății, bazată pe o abordare de tip ”private equity”, raportată în principal la deținerile majoritare de capital ale societății în domeniul turismului, în domeniul dezvoltării imobiliare și în cel al instituțiilor financiare non-bancare.

Franklin Templeton vinde acțiuni OMV Petrom de 2,5 milioane lei CITEȘTE ȘI Franklin Templeton vinde acțiuni OMV Petrom de 2,5 milioane lei

SIF Transilvania raporta, la nivelul sfârșitului lunii noiembrie, un activ net de 1,14 miliarde lei, în creștere cu 8,8% față de cel  de 1,04 miliarde lei din noiembrie 2014. Pe primele 11 luni ale anului trecut, SIF Transilvania obținuse un rezultat al exercițiului de 83,01 milioane lei, cu 57,45% mai mare decât cel de 52,72 milioane lei cât era profitul raportat în noiembrie 2014.

Titlurile cu simbolul SIF3 au închis ședința de tranzacționare de ieri de la BVB la prețul de 0,2765 lei/acțiune, ceea ce situează capitalizarea bursieră a societății la 604 milioane lei (133,40 milioane euro). Astfel, acțiunea SIF Transilvania se tranzacționează cu un discount de 47,13 față de ultima valoare unitară a activului net raportată, de 0,523 lei/acțiune.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
sif transilvania
certinvest
mihai fercala
bursa
broadhurst