Statul român, singurul participant la majorarea de capital de la Nuclearelectrica

Statul român, singurul participant la majorarea de capital de la Nuclearelectrica
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 nov 2015

Investitorii de portofoliu nu au participat, prețul la care se efectau subscrierile cu aport în numerar de 10 lei/acțiune fiind cu 44% peste cel de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea de majorare a capitalului social de la Nuclearelectrica derulată în perioada 19 octombrie - 18 noiembrie s-a încheiat având ca unică entitate care a subscris statul român, prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, informează un comunicat al emitentului remis astăzi Bursei.

Numărul de 355.011 acțiuni noi a fost dobândit de stat ca urmare a aportului în natură prin introducerea în capitalul societății a unor terenuri. După operațiune, capitalul social al electrica este este cu 3,55 milioane lei mai mare, de 3,01 miliarde lei (677,39 milioane euro).

Investitorii de piață nu au participat la operațiune și au acceptat diluarea întrucât subscrierea ar fi urmat să fie făcută la prețul de 10 lei/acțiune, cu 44,09% peste prețul închiderii de ieri de la Bursa de Valori București, de 6,94 lei/acțiune. La actuala cotație de piață, capitalizarea bursieră a companiei este de 2,09 miliarde lei (469,56 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
nuclearelectrica
energie
majorare de capital