Subscrieri de peste 600 milioane lei în tranșa de retail a ofertei Hidroelectrica. Sunt așteptate subscrieri „cu pixul” ale unor persoane cu active importante

Subscrieri de peste 600 milioane lei în tranșa de retail a ofertei Hidroelectrica. Sunt așteptate subscrieri „cu pixul” ale unor persoane cu active importante
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iun 2023

Începutul de săptămână confirmă interesul pentru acțiunile Hidroelectrica, puse în vânzare de Fondul Proprietatea. Subscrierile ar urma să accelereze de miercuri, când se apropie finalul etapei în care investitorii individuali pot beneficia de discountul de 3% pentru plasamentele lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În sistemul bursei s-au cumulat ordine pentru achiziția a 5,54 milioane acțiuni în tranșa de retail, valoarea agregată a acestor plasamente ridicându-se la 620 milioane lei (125,32 milioane euro), conform datelor analizate de Profit.ro.

Aceasta înseamnă că deja acest segment al ofertei, care acoperă 15% din acțiunile puse în vânzare, este acoperit în proporție de 47,35%.

Așteptările sunt ca subscrierile să accelereze de miercuri în condițiile în care se apropie expirarea celor 5 zile ale operațiunii de piață în care investitorii individuali beneficiază de discountul de 3%. Informații sunt că așa-numite subscrieri „cu pixul” – ale unor persoane cu active importante și care vor veni cu scrisori de garanție bancară – vor mări foarte mult nivelul de suprasubscriere.

DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica CITEȘTE ȘI DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica

Brokerii și investitorii mizează că prețul, format pe tranșa investitorilor instituționali, va fi mai apropiat de prețul minim al canalului ofertei, de 94 lei/acțiune, decât de cel maximal, de 112 lei/acțiune, la care se fac și plasamentele din tranșa de retail.

Acțiunile vânzătorului Fondul Proprietatea (FP) s-au stabilizat pe bursă. Acestea se află într-un ușor declin, de 0,94%, până la prețul de 1,8900 lei/acțiune, dar peste minimul local de 1,8500 lei/acțiune, atins în săptămâna premergătoare ofertei atunci când se contura că aceasta va fi promovată la un preț inferior celui de 121,4564 lei/acțiune, cât era prinsă în bilanțul Fondului participația de 19,94% din acțiunile Hidroelectrica la nivelul lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroeelctrica
bvb
bursa
fondul proprietatea