Teilor Holding atrage 45 milioane de lei de la investitorii BVB în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO. „Povestea Teilor este un vis al unei afaceri mici, a început pe strada Teilor din Pitești."

Teilor Holding atrage 45 milioane de lei de la investitorii BVB în cel mai mare plasament privat pentru obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO. „Povestea Teilor este un vis al unei afaceri mici, a început pe strada Teilor din Pitești."
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2021

Teilor Holding, grup de companii care include lanțul de magazine de bijuterii de lux, Teilor, Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, a închis prima emisiune de obligațiuni corporative atrăgând 45 de milioane de lei de la investitorii BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cele două plasamente private, unul în euro și altul în lei, au fost derulate în perioada 18 – 26 noiembrie 2021.

Operațiunea a fost anticipată de Profit.ro de la începutul lunii trecute.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

„Povestea Teilor este un vis al unei afaceri mici, un vis care a început pe strada Teilor din Pitești în urmă cu 20 de ani. De-a lungul anilor, ne-am bazat mereu pe capitalul propriu, susținut de finanțare bancară; în ceea ce mă privește, ca antreprenor, atragerea de capital de la investitorii BVB pentru finanțarea expansiunii noastre internaționale este o realizare excepțională și aș dori să le mulțumesc tuturor deținătorilor noștri de obligațiuni pentru încredere și să le urez bun venit în familia Teilor.

Tendințele vin și pleacă, dar un lucru care nu se va schimba niciodată este importanța acordată unui client, unui produs de calitate, experienței personalizate și atenției la detalii. Aceste valori vor rămâne veșnic fundamentale în afacerea noastră și ne angajăm să continuăm să aducem aceste valori clienților Teilor de pe toate piețele europene majore. Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai mari povești de export de succes din România și abia așteptăm să atingem acest obiectiv alături de investitorii noștri”, spune Florin Enache, Președinte al Consiliului de Administrație și fondator al Teilor Holding.

Obligațiunile corporative emise în lei au o valoare nominală de 100 lei pe obligațiune, maturitate la 5 ani și o rată a dobânzii fixe de 8,25%, cu plata a cuponului semestrială.Teilor Holding estimează că cele 140.035 de obligațiuni corporative denominate în lei, în valoare totală de peste 14 milioane de lei, vor fi tranzacționabile pe piața AeRO a Bursei de Valori București înainte de sfârșitul anului sub simbolul TEI26. Obligațiunile corporative denominate în euro au o valoare nominală de 100 de euro pe obligațiune, scadență la 5 ani și o dobândă fixă de 5,75%, plătibilă semestrial. Cele 62.700 de obligațiuni corporative denominate în euro în valoare totală de 6,27 milioane de euro vor fi tranzacționabile pe piața AeRO sub simbolul TEI26E. Ambele emisiuni au fost emise la 3 decembrie 2021 și au data de scadență 3 decembrie 2026.

Liviu Stoleru se retrage din postul de CEO al companiei Cemacon, controlată de fondatorii Dedeman, după aproape 12 ani CITEȘTE ȘI Liviu Stoleru se retrage din postul de CEO al companiei Cemacon, controlată de fondatorii Dedeman, după aproape 12 ani

Obligațiunile corporative ale Teilor Holding reprezintă cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din istoria pieței AeRO, precum și prima emisiune a unei companii antreprenoriale care a avut componentă de subscriere atât în euro cât și în lei, oferind investitorilor posibilitatea de a selecta o monedă preferată. Un total de 139 investitori, atât profesioniști, cât și calificați, au participat la plasamentele private ale Teilor Holding.

„Cu suma atrasă de la investitori, suntem un grup extrem de bine capitalizat, pregătiți să accelerăm planurile de dezvoltare pentru Teilor în afara României și la nivel local pentru Teilor Invest Exchange și Invest Intermed GF IFN. Având în vedere că ne propunem o cifră de afaceri estimată la 1 miliard de lei la sfârșitul anului 2026, nu excludem operațiuni ulterioare pe bursa locală”, a declarat Mircea Varga, Membru în Consiliul de Administrație al Teilor Holding.

Capitalul atras de la investitori, în valoare  de 45 de milioane de lei, va fi împărțit și utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Aproximativ 45% din capitalul atras de Teilor Holding va fi direcționat către TEILOR SRL și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de eCommerce. Aproximativ 33% din capital va fi direcționat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenții noi și capitalul de lucru necesar acestora, precum și investiții care vor accelera creșterea cotei de piață a companiei în România. Restul sumei, respectiv 22%, va fi direcționată către Teilor Invest Exchange. Această infuzie de capital va fi utilizată în principal pentru finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România și capitalului de lucru necesar acestora.

Teilor Holding este o entitate înființată în 2021, care reunește sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin și Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei și este asociat unic al Teilor SRL, lanț de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o rețea de exchange offices, și Invest Intermed GF IFN SRL, o instituție financiară ne-bancară care desfășoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold. Teilor Holding este controlat de Florin Enache (93,1%) și Geanina Enache (6,9%). La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din Teilor Holding aveau 497 de angajați în Romania și în străinătate.

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei, EBITDA de 41,1 milioane de lei și un profit net de 30,6 milioane de lei. Între 2018 și 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere și dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii. În ciuda pandemiei de COVID-19 și a impactului acesteia asupra operațiunilor magazinelor și agențiilor fizice, compania a reușit să crească cifra de afaceri față de 2019 cu 3% și și-a majorat marja de profit net cu două puncte procentuale. În primele șase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creștere cu 84% față de primul semestru din 2020. În prima jumătate a anului 2021, EBITDA a atins 21,4 milioane lei în timp ce profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

Teilor este un lanț internațional de magazine de bijuterii de lux cu o tradiție de 23 de ani. Prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor deține 56 de magazine fizice și o prezență online puternică prin intermediul platformelor sale de comerț electronic teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl și teilor.bg.

Teilor Invest Exchange, care operează sub marca MoneyGold, a fost înființată în 2012 și este axată pe activitatea de exchange și transfer de bani. Compania își desfășoară activitatea printr-o rețea de 65 de agenții prezente în toată România.

viewscnt
Afla mai multe despre
teilor holding
obligatiuni
plasament privat
bvb