Titlurile de stat americane pe 10 ani, au atins ieri un randament maxim al ultimului an de 2,4%

Titlurile de stat americane pe 10 ani, au atins ieri un randament maxim al ultimului an de 2,4%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 nov 2016

Costurile de finanțare ale SUA cresc pe măsură ce se apropie mandatul republicanului Donald Trump.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presiunea pe piața de bonduri americană s-a accentuat ieri, vânzările cele mai accentuate fiind pe segmentul maturității de 10 ani. Randamentele titlurilor emise de Trezoreria SUA cu această scadență au închis la nivelul de 2,359%, însă intraday a depășit chiar și pragul de 2,4%, un nou record al costurilor de finanțare din acest an.

Tendința de ieșire din obligațiunile de stat americane datează de la jumătatea lui iulie, când au apărut primele sondaje de opinie care spuneau că republicanul Donald Trump ar putea câștiga și s-a precipitat la momentul în care acest deznodământ, perceput de investitorii din piețele de bonduri drept un risc, s-a materializat. În ziua alegerilor, randamentele titlurilor de de stat americane cu scadența la 10 ani erau în jurul nivelului de 1,85%.

Titlurile de stat americane pe 10 ani, au atins ieri un randament maxim al ultimului an de 2,4%

Bondurile pe 30 de ani s-au menținut în zona în care poartă randamente anuale de 3,00%. Titlurile cu maturitate la 5 ani, poartă un cupon anual de 1,837%, egal u cel purtat de titlurile pe 10 ani cu numai o lună în urmă.

Programele de investiții în infrastructura anunțate de Trump ar urma să fie, astfel, finanțate mai scump, dacă tendința se menține în piața obligațiunilor guvernamentale.
Pe scadențele scurte există, de asemenea, presiune de vânzare. Nivelul de 0,502% al randamentelor pentru titlurile de trezorerie la 3 luni susține o majorare a dobânzii-cheie de către Rezerva Federală Americană în decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanzi
sua
titluri de stat
america
sua
donald trump