Trump: Bursa este într-un balon speculativ; se va prăbuși la prima ridicare de dobândă

Trump: Bursa este într-un balon speculativ; se va prăbuși la prima ridicare de dobândă
scris 27 sep 2016

Candidatul Partidului Republican la Președinția SUA, Donald Trump, afirmă că prețurile acțiunilor nu reflectă o robustețe a economiei americane, ci stimulentele induse de banca centrală. De îndată ce aceasta va ridica dobânzile, bursa se va prăbuși. „Suntem într-un balon speculativ mare, umflat și urât”, spune acesta.

Este magnat în imobiliare, dar adesea a făcut bani pe bursa americană. Acum, Donald Trump, candidat la Președinția SUA din partea Partidului Republican, este neîncrezător față de piața de acțiuni și spune că aceasta s-ar prăbuși chiar și la o ridicare mică de dobândă.

În prima dintre cele 3 dezbateri televizate cu contracandidatul său din partea democraților, Hillary Clinton, Trump și-a exprimat neîncrederea față de refacerea economiei post-criză în mandatul actualului președinte Barrack Obama. „Avem cea mai slabă revenire economică de la Marea Depresiune”, a declarat candidatul republican la confruntarea TV.

Este o creștere a economiei susținută de stimulentele monetare ale Rezervei Federale Americane, instituție care acționează politic. Aceasta nu se resimte în locurile de muncă, iar aprecierea cotațiilor bursiere nu reflectă ce se întâmplă în economie, ci este consecința faptului că dobânzile au fost menținute de banca centrală la niveluri foarte coborâte pentru mult timp.

„Credeți-mă, suntem într-un balon speculativ acum și singurul lucru care arată bine este bursa, dar, dacă ridici ratele de dobândă chiar și puțin, se va prăbuși”, a spus Trump. „Suntem într-un balon speculativ mare, umflat, urât și mai bine am fi atenți”, a adăugat acesta.

Întoarcerea pe o tendință de scădere a pieței de acțiuni nu va fi departe, iar candidatul republican plasează crahul bursier undeva imediat după părăsirea fotoliului de la Casa Albă a actualului președinte. „În ziua în care Obama pleacă – și pleacă și se va duce să joace golf pentru restul vieții sale – când vor ridica ratele de dobândă, veți vedea lucruri foarte rele întâmplându-se”, a avertizat Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
bursa
actiuni
criza
dobanzi
fed
banca centrala
barrack obama