Tranșa de retail a ofertei de la Hidroelectrica este subscrisă aproape integral. Urmează subscrierile „cu pixul”

Tranșa de retail a ofertei de la Hidroelectrica este subscrisă aproape integral. Urmează subscrierile „cu pixul”
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 iun 2023

După ce acoperirea segmentului dedicat investitorilor instituționali, anunțată de Profit.ro, asigură succesul operațiunii de listare a Hidroelectrica, și investitorii individuali au introdus ordine pentru aproape toate titlurile puse în vânzare către ei. Subscrierile ar urma să se accelereze în următoarele 2 zile, în prefigurarea expirării perioadei în care micii investitori beneficiază de discountul de 3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În sistemul bursei s-au cumulat ordine ale investitorilor individuali pentru achiziția unui număr de 11,4 milioane acțiuni Hidroelectrica (H20), reprezentând 97,43% din titlurile acestei tranșe. Valoarea agregată a plasamentelor se ridică la 1,27 miliarde lei (257,91 milioane euro).

În piață sunt așteptări ca miercuri, dar în special joi, în operațiunea de piață inițiată de Fondul Proprietatea (FP) să se atingă niveluri de suprasubscriere semnificative în urma activării unor persoane cu disponibilități bănești mai mari și care ar urma să vină cu scrisori de garanție bancară pentru licitarea unor pachete mai mari.

EXCLUSIV Listarea Hidroelectrica de către FP dă o gură de oxigen și Guvernului - poate primi în jur de jumătate de miliard de lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Listarea Hidroelectrica de către FP dă o gură de oxigen și Guvernului - poate primi în jur de jumătate de miliard de lei

Sentimentul pozitiv de piață conturat în rândul investitorilor de retail este confirmat de poziționarea de pe tranșa de retail. Conform datelor Profit.ro, aceasta este deja subscrisă integral, a primit plasamentele jucătorilor importanți de pe segmentul fondurilor de pensii și din maniera de cotare există șanse ca prețul de închidere să fie mai apropiat de nivelul superior al coridorului de cotare cuprins între 94,00 lei/acțiune și 112,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
fondul proprietatea