EXCLUSIV Oferta de Hidroelectrica este subscrisă integral și pe tranșa investitorilor instituționali. Evaluare de moment de 9 miliarde euro. Investitorii-ancoră sunt fonduri de pensii mici. NN a subscris ieri 300 milioane euro la prețul maxim

EXCLUSIV Oferta de Hidroelectrica este subscrisă integral și pe tranșa investitorilor instituționali. Evaluare de moment de 9 miliarde euro. Investitorii-ancoră sunt fonduri de pensii mici. NN a subscris ieri 300 milioane euro la prețul maxim

Sursa foto: Dontree | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 iun 2023

Interesul pentru acțiunile Hidroelectrica, vizibil la debut pe tranșa de retail, este existent și pe tranșa investitorilor instituționali, acolo unde se formează prețul. Acesta este încă sub 100 lei/acțiune, dar are șanse să crească în condițiile în care încă unii jucători nu au intrat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta publică primară de la Hidroelectrica este subscrisă integral încă din primele 4 ore ale programului de subscriere, conform mesajului transmis dinspre consorțiul de intermediere către jucătorii care cotează, intrat în posesia Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

În cursul zilei de ieri, activitatea a fost mai restrânsă, dar a fost un moment major. Fondurile de pensii administrate NN au plasat un ordin în echivalent a 300 milioane euro. Remarcabil, acesta a fost pus la piață, adică la prețul de 112 lei/acțiune, potrivit unor surse din piața de capital ale Profit.ro.

DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica CITEȘTE ȘI DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica

Aceasta înseamnă că sunt șanse ca aproximativ jumătate de alocare să meargă către fondurile de pensii, având în vedere că investitorii-ancoră anunțați de vânzătorul Fondul Proprietatea (FP) sunt tot din această zonă. Conform datelor Profit.ro, este vorba despre fondurile administrate de Allianz, Generali și Aegon, care au intenție exprimată pentru echivalentul a 500 miliarde dolari.

Deocamdată, prețul este în jurul reperului de 96 de lei/acțiune, ceea ce ar da Hidroelectrica o evaluare cu puțin sunt pragul de 9 miliarde euro. Șansele sunt ca acesta să urce în zilele următoare ale ofertei, poate către nivelul de 105 lei/acțiune sau chiar la prețul maxim de 112 lei/acțiune, în condițiile în care unii investitori pe care se mizează nu au plasat încă ordine, nedorind să ofere indicație de preț.

Sentimentul bun care înconjoară oferta se vede și pe segmentul investitorilor de retaill, unde sunt subscrieri pentru 9,14 milioane de acțiuni, reprezentând 78,12% din totalul tranșei, valoarea agregată a acestor plasamente ridicându-se la 1,02 miliarde lei (206,78 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
fondul proprietatea
bvb
bursa
nn
fonduri de pensii
allianz
generali