Transelectrica, cea mai tranzacționată acțiune la BVB

Transelectrica, cea mai tranzacționată acțiune la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 oct 2016

Titlurile transportatorului energetic au însumat astăzi, la Bursa de Valori București, transferuri de 6,53 milioane lei, ceea ce a adus-o pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe piața locală de capital am consemnat astăzi o ședință de tranzacționare de deprecieri ușoare, pe fondul unui rulaj al segmentului de acțiuni de 25,52 milioane lei (5,67 milioane euro). Indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,11%, până la nivelul de 6.919,39 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a pierdut 0,10%.

Este un declin în linia piețelor europene, al căror indice Euro Stoxx 50 a coborât cu 0,42%, potrivit Bloomberg. Cel mai important declin, de 0,66%, l-a avut indicele FTSE100 de la Londra, în timp ce pentru indicii CAC40 de la Paris și DAX de la Frankfurt deprecierile au fost de 0,44% și, respectiv, 0,51%. La nivel regional, tendința a fost ceva mai atenuată, cu corecții de 0,29% pentru indicele BUX de la Budapesta și de 0,43% pentru indicele PX de la Praga, iar indicele WIG20 de la Varșovia chiar a urcat cu 0,19%.

Trump: Bursa este într-un balon speculativ; se va prăbuși la prima ridicare de dobândă CITEȘTE ȘI Trump: Bursa este într-un balon speculativ; se va prăbuși la prima ridicare de dobândă

Cei mai tranzacționți emitenți de la București au marcat creșteri la nivelul capitalizărilor bursiere. Astfel, titlurile Transelectrica (TEL) au avansat cu 0,17%, până la prețul de 29,25 lei/acțiune, pe cel mai bun rulaj al zilei, de 6,53 milioane lei, iar cele ale Fondului Proprietatea (FP) au închis la prețul 0,8070 lei/acțiune, cu 0,37% peste referință, într-o zi în care schimburile pe acest emitent s-au ridicat la 2,55 milioane lei.

Cei 2 emitenți au influențat favorabil indicii sectoriali din care fac parte. Indicele energetic BET-NG a coborât cu 0,05%, în timp ce indicele financiar BET-FI a alunecat nesemnificativ (-0,03%) sub referință, la nivelul de 28.805,40 puncte.

3 deal-uri cu valori mai mari decât totalul rulajului pe emitentul cu locul 3 în clasamentul tranzacțiilor

În rest, în piața reglementată, volumele au fost modeste, simbolul cu cel de-al 3-lea loc în clasamentul tranzacțiilor, Banca Transilvania (TLV), abia adunând transferuri de aproape 650.000 de lei. Mai mare a fost nivelul tranzacțiilor speciale din piața deal pe acest emitent, de 1,66 milioane lei. Pe același segment, am mai consemnat deal-uri cu titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) și Romcarbon Buzău (ROCE), în valoare de 1,94 milioane lei și, respectiv, de 1,44 milioane lei.

Rebranding la Banca Transilvania: Sigla, schimbată pentru a doua oară, acum cu tricolor CITEȘTE ȘI Rebranding la Banca Transilvania: Sigla, schimbată pentru a doua oară, acum cu tricolor

Sub aspectul dinamicii, amplitudinea mișcărilor a fost mică. Din primele cele mai tranzacționate 10 acțiuni, doar 3 au avut deviații de peste un procent față de referință. Astfel, titlurile Transgaz Mediaș (TGN) s-au corectat cu 1,29%, până la prețul de 305,00 lei/acțiune, iar titlurile SIF Oltenia au coborât cu 1,33%, până la nivelul de 1,4800 lei/acțiune.

Stirom, o acțiune mișcată de anunțul de vânzare

Titlurile Stirom București (STIB) și-au continuat explozia prețului început acum 2 zile, după anunțul că acționarul majoritar, grupul elen Yioula a inițiat vânzarea deținerii sale de 93,41% din titluri către holgingul portughez BA Vidro. Astăzi, titlurile Stirom au crescut cu 12,79%, până la prețul de 17,20 lei/acțiune care îi conferă o capitalizare bursieră de 280 milioane lei (62,65 milioane euro). Valoarea tranzacțiilor marginal peste 216.000 de lei a fost a doua din ultimul an și jumătate pe acest emitent.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
banca transilvania
fondul proprietatea
bvb
bursa
stirom
romcarbon
impact