Transgaz a obținut un profit net de 384 milioane lei în primele nouă luni

Transgaz a obținut un profit net de 384 milioane lei în primele nouă luni

Sursa foto: www.transgaz.ro

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 nov 2015

Rezultatul net este cu 3% mai mare decât cel din primele trei trimestre ale anului trecut și semnificativ peste cel bugetat anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transgaz Mediaș (TGN) a obținut în primele nouă luni ale anului rezultate ușor îmbunătățite față de perioada similară a anului trecut, însă semnificativ peste cele prinse în bugetul de venituri și cheltuieli. Atât veniturile cât și profitul net au urcat cu 3% în intervalul de raportare, potrivit comunicatului publicat astăzi pe portalul companiei. Astfel, la nouă luni, transportatorul de gaze a obținut venituri de 1,25 miliarde lei, față de 1,22 miliarde lei. Chiar dacă încasările au fost cu 5 milioane lei mai mici decât cele bugetate, cheltuielile sub cele estimate la începutul exercițiului fiscal au permis un profit net consistent mai ridicat față de cel prognozat.

Rezultatul net este de 384,32 milioane lei, cu 3% mai mare decât cel de 374,03 milioane lei obținut în primele nouă luni ale anului precedent, dar cu 27% peste cel de 302,75 milioane lei prins în bugetul de venituri și cheltuieli. Costurile au urcat cu 12 milioane lei față de anul trecut, la 783,25 milioane lei, ca urmare a constituirii unor provizioane în contul unor livrări către Interagro și Electrocentrale București, însă substanțial mai mici decât cele de 908,18 milioane lei bugetate pentru această perioadă.

Reacția pieței la publicarea știrii a fost moderată în prima oră de tranzacționare la Bursa de Valori București, acțiunea Transgaz urcând cu 0,76%, până la prețul de 265 lei/acțiune, pe un rulaj de aproape 90.000 de lei. La această cotație, capitalizarea companiei este de 3,12 miliarde lei (702 milioane euro).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
bvb
profit