Transilvania Construcții vine cu un dividend de 4,25 lei/acțiune, după ce deja a distribuit din câștigul de anul trecut din decembrie

Transilvania Construcții vine cu un dividend de 4,25 lei/acțiune, după ce deja a distribuit din câștigul de anul trecut din decembrie

Sursa foto: Prudencio Alvarez / dreamstime.com

scris 26 mar 2020

Compania Transilvania Construcții, care a ratat delistarea la începutul acestui an, face a 2-a returnare de cash în contul profitului net obținut în 2019, valoarea agregată a dividendelor ridicându-se la 7,40 milioane lei.

Transilvania Construcții (COTR), prima care a utilizat legislația care conferă firmelor posibilitatea de a acorda dividende trimestriale, face și repartizarea de profit aferent anului trecut tot în 2 tranșe. Din câștigul net de 9,80 milioane lei, aproximativ 553.000 de lei vor merge către rezerva legală, iar 1,83 milioane lei îl reprezintă rezervele aferente facilităților fiscale.

Conform propunerii din convocatorul pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 27 aprilie, suma de 7,40 milioane lei merge către acționari sub formă de dividende. Peste jumătate din aceasta, echivalentă pentru un dividend de 5,00 lei/acțiune, a fost deja acordată pe 10 decembrie, în baza unei AGOA din data de 31 octombrie 2019. Tranșa din acest an ar urma să plece către acționari pe data de 11 iunie, valoarea brută a dividendului fiind de 4,25 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa
dividende