Tranzacție oprită: Casa de brokeraj TradeVille nu poate vinde participația deținută la Vanguard către Aforti

Tranzacție oprită: Casa de brokeraj TradeVille nu poate vinde participația deținută la Vanguard către Aforti

Sursa foto: Ashdesign / dreamstime.com

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 nov 2019

TradeVille, cel mai important intermediar pe segmentul de retail de la Bursa de Valori București, nu a primit avizul ASF pentru a vinde integral participația deținută la SAI Vanguard Asset Management, administrator al fondului deschis de investiții de tip ETF, care replică structura celui mai important indice de la Bursa de Valori București, către grupul financiar polonez Aforti.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Aceasta deoarece proiectul de achiziție nu a fost aprobat de ASF, aprobarea fiind o condiție esențială.

În vara anului trecut, Profit.ro a anunțat că TradeVille a semnat un contract pentru cesionarea integrală a participației deținută la SAI Vanguard Asset Management.

Ulterior, Profit.ro a anunțat că grupul financiar polonez Aforti, orientat spre întreprinderi mici și mijlocii, care a intrat recent în România cu divizia Aforti Finance, furnizor de credite nebancare pentru astfel de firme, mișcare anunțată în premieră de Profit.ro, așteaptă ultimele avize pentru a finaliza preluarea Vanguard Asset Management. Aceasta în condițiile în care directorul general al Aforti Holding, Piotr Klinowski, primise avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru postul de membru al Consiliului de Administrație al Vanguard.

Până spre finele anului trecut, Aforti era prezent pe piața locală cu divizia Aforti Exchange, furnizor de servicii de schimb valutar pentru firme prin intermediul platformei sale online.

EXCLUSIV Administratorii pensiilor private, loviți de OUG 114: veniturile totale au căzut cu peste o treime, companiile au intrat pe minus după 7 ani de profit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Administratorii pensiilor private, loviți de OUG 114: veniturile totale au căzut cu peste o treime, companiile au intrat pe minus după 7 ani de profit

În noiembrie anul trecut, Aforti Finance România IFN a obținut avizul Băncii Naționale a României de a opera în România ca instituție financiară nebancară.

Grupul financiar mai include diviziile Collections (pentru managementul și recuperarea creanțelor) și Factor (servicii de factoring).

viewscnt
Afla mai multe despre
tradeville
vanguard
bvb
bursa
etf